IVN Zuid-Kennemerland bindt met vrijwilligers de strijd aan met de Reuzen Berenklauw

Foto: IVN

HAARLEM – Het IVN Zuid-Kennemerland, in samenwerking met Spaarnelanden,  zaterdag 13 mei de strijd aan met de Reuzen Berenklauw in Haarlem. Daarbij is elke hulp van vrijwilligers meer dan welkom.

In Schalkwijk ten zuiden van de volkstuincomplex Poelpoldervreugd aan de Boerhaavelaan/Oude Schipholweg ligt een wandelbos met leuke natuur voor de bewoners van Schalkwijk. Maar er is een probleem. En dat is de Reuzenberenklauw. Op verschillende plekken komt deze woekerplant voor. De reuzen Berenklauw is een hardnekkige plant, hij verdringt inheemse planten en is gevaarlijk bij aanraking. Als we niets doen zal de plant zich steeds meer opdringen.Deelnemers aan deze werkdag gaan de Reuzen Berenklauw te lijf met steekschoppen. Daarmee wordt de bereklauw uitgestoken. De wortels gaan in een afval/puntzak, het loof gaat naar een composthoop. Dit alles gebeurt om te voorkomen dat deze plant een plaag wordt. Iedereen die het leuk vindt om mee te doen is van harte welkom!
Men moet zelf eigen koffie/thee meenemen. IVN zorgt voor gereedschap, handschoenen, extra koffie/thee en vlaai. Er wordt gewerkt tot ongeveer 14.00 uur. Doe stevig schoeisel aan en trek beschermende kleding aan; een lange broek en een T-shirt/werkblouse met lange mouwen.

Men verzameld ‘s morgens om 9.30 uur bij de ingang volkstuincomplex Poelpoldervreugd aan de Boerhaavelaan; auto parkeren aan de overkant bij de sportvelden. Aanmelden graag via 06-22575748 of kijk op www.ivn./nl/zk. We maken er een mooie dag van!

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen