Ruim 3000 sportievelingen dit weekend van start tijdens Spartan Race Zandvoort 2023

Foto: Wim Meijer Fotografie

ZANDVOORT – Dit weekend staat in Zandvoort helemaal in het teken van de Spartan Race. De Spartan Race is een zogenaamde ‘obstacle run’ wat inhoudt: een hardloopwedstrijd met, verspreid over het parcours, een groot aantal hindernissen. Blijkbaar vinden heel veel mensen het leuk om fysiek echt het uiterste uit zichzelf naar boven te halen, want dit jaar kent de Spartan Race een record aantal deelnemers van rond de 3000 van alle leeftijden.

Gisteren, zaterdag 20 mei, Zaterdag was meteen de dag van het zwaarste onderdeel: The Beast. Het is de ultieme obstacle run voor de echte diehards over een afstand van 21 kilometer en met hindernissen en opdrachten waarbij geen onderdeel van het lichaam werd gespaard.‘s-Middags kon men van start voor een wat toegankelijke onderdeel: de 5 kilometer. Deze  zogenaamde sprintrace werd niet alleen opgepakt door een groot aantal recreanten, ook zagen een aantal deelnemers aan de 21 kilometer dit als een leuke ‘coolling down’.

Met deze 2 onderdelen is de Spartan Race Zandvoort nog niet achter de rug. Gisteravond vond er ook nog een Nightrun plaats, teerwijl vandaag, zondag 21 mei, de 10 kilometer op het programma staat. Het sportieve weekend wordt vanmiddag afgesloten met een zogenaamde KIDS-run.

NieuwsNL-redacteur Wim Meijer was gisteren aanwezig in Zandvoort en maakte een uitgebreide foto-impressie, waaruit hieronder een kleine selectie. ]

Klik HIER voor de complete fotoserie van circa 150 foto’s. Wellicht kom je jezelf tegen!

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen