112

Brand Bloomingdale ook tragedie voor buren; nog onverzekerde trampolines Trampolinepark verwoest

BLOEMENDAAL AAN ZEE – Eigenaren Roetert van Dijk en Sam M.Zadeh van Trampolinepark Bloemendaal zagen vannacht hun droom in vlammen opgaan. Het pas aangeschafte nieuwe trampoline-materiaal is door de vuurzee bij hun buren en een vernietigende vonkenregen deels gesmolten en onherstelbaar beschadigd.

Afgelopen nacht is uitgemond in een ware nachtmerrie, niet alleen voor de eigenaren van strandpaviljoen Bloomingdale, maar ook voor hun directe buren: Trampolinepark Bloemendaal. Eigenaren Roetert van Dijk en Sam M.Zadeh moesten machteloos toekijken hoe de enorme brand een vernietigende uitwerking had op hun nog maar kort geleden aangebrachte nieuwe trampolines.

Het door hitte en vonken aangetaste trampolinepark (foto: Wim Meijer Fotografie)

Hun hele hebben en houwen hadden ze erin geïnvesteerd tot hun laatste spaargeld en inkomsten. Alles moest nu klaar zijn voor een mooie zomer. Hoe anders is het nu. Roetert en Sam weten het even niet meer. Het eerste waar je aan denkt is de verzekering, maar daar ligt dus een probleem. Al het beschikbare geld is in de trampolines gaan zitten en in alle beveiligingsmaatregelen, en die brandverzekering moest maar even wachten

Eerste alle veiligheidsvoorzieningen, daarna komt de verzekering wel
“Veiligheid, dat vonden we het allerbelangrijkste”, vertelt Roetert. “Je wilt eerst dat alles voldoet aan de beveiligingsvoorschriften. En daar gaat veel geld in zitten. Daarna was het geld op en besloten we de brandverzekering maar even uit te stellen. Dat leek ons wel verantwoord, immers, hoe groot is de kans op brand in een veld met trampolines? Niet zo groot, tóch?” De realiteit blijkt nu anders. Alles waar zo hard aan is gewerkt, waar zoveel geld, energie en liefde in is gestoken, is weggevaagd door de ‘brand bij der buren’.

De aangeslagen eigenaren van Trampolinepark Bloemendaal Roetert van Dijk en Sam M.Zadeh (foto: Charles Duijff)

Crowdfunding?
Zo op het eerste gezicht raamt Roetert de schade op zo’n 20 tot 30 duizend euro. Een eigen verzekering is er dus niet, en de vraag is in hoeverre de verzekering van Bloomingdale kan worden aangesproken op de schade bij buren. Als dat niet het geval is dan dreigt er een ongelukkig en voortijdig eind  te komen aan de droom van Roetert en Sam. Wel denkt het koppel al voorzichtig aan de mogelijkheden van een crowdfundactie. “Maar daar hebben we geen enkele ervaring mee, dus wat dat betreft is iedere hulp welkom”.

Welk bedrijf kan snel plaatsen?
Maar er is nog een probleem. Zelfs al zouden er financiële middelen beschikbaar komen voor het aanleggen van nieuwe trampolines, dan is het nog de vraag hoe snel deze kunnen worden geplaatst. Alle bedrijven kampen tegenwoordig met personeelstekorten en het zal nog een hele toer worden om een bedrijf te vinden die op korte termijn de klus kan klaren. En dat die korte termijn belangrijk is mag duidelijk zijn, want iedere dag dat er niet gesprongen kan worden betekent ook weer inkomstenderving, die nog een keer bovenop de toch al hoge schade komt.

Op dit moment is de wond nog vers. De komende dagen zal eer dus meer duidelijk worden, en ook hoe verder. We wensen Roetert en Sam in ieder geval heel veel sterkte de komende periode, en hopelijk veel goede tips en hulp om weer snel de draad op te pakken en het voortbestaan van Trampolinepark Bloemendaal veilig te stellen.

Trampolinepark naast de nog smeulende resten van strandpaviljoen Bloomingdale (foto: Wim Meijer Fotografie)

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen