112

Brand strandpaviljoen Bloomingdale: the day after

Foto: Wim Meijer Fotografie

BLOEMENDAAL AAN ZEE – Het is de nachtmerrie voor iedere strandtenthouder: brand. Ieder jaar zien we het wel enkele keren gebeuren dat enkele van de meestal voornamelijk uit hout opgetrokken paviljoens door brand worden verwoest.

Vannacht was het strandpaviljoen Bloomingdale op strand Bloemendaal dat volledig in de as werd gelegd. Gelukkig vielen er geen slachtoffers. De brand ontstond rond 01.00 uur, waarschijnlijk in de keuken. Daarna had het vuur slechts korte tijd nodig om zich door het volledige pand te verspreiden.

De brandweer had tot rond de klok van half zes nodig om het vuur onder controle te krijgen. Daarna begon heet nablussen, wat nog tot ver in de ochtend duurde.Over de schade kan men kort zijn: van de strandtent is werkelijk niets meer over. Alleen verschroeide restanten van het karkas zijn de overblijfselen van de ruim 20 jaar gevierde, maar ook vaak verguisde strandtent, waarbij feestjes in het verleden ook nog wel eens uit wilde lopen op schermutselingen.

Waar de brandweer wil in slaagde is om in ieder geval uitbreiding van het vuur naar andere strandpaviljoens te voorkomen. Met name was er zorg over de te3n zuiden gelegen paviljoen, omdat de windrichting hun kant op was. Maar de schade voor buren lijkt ‘beperkt’ tot het naastgelegen trampolinepark, waar de trampolines onder verzengende hitte en een forse vonkenregen kwamen te liggen.De eigenaren van Bloomingdale hebben inmiddels gereageerd op hun Facebookpagina: “Met grote verbijstering en veel verdriet moeten we jullie melden dat Beachclub Bloomingdale vannacht verwoest is door een grote brand. Bedank voor jullie steun en medeleven”.

Een woordvoerder van de politie heeft inmiddels laten weten dat de politie sporenonderzoek gaat doen bij de strandtent. “Er is nog niks bekend over de oorzaak”, zegt hij. “Als je niet weet waardoor de brand ontstaan is, start de politie altijd wel een onderzoek.”

Hieronder een foto-iompressie van strandpaviljoen Bloomingdale ‘the day after’:

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen