Vanaf vrijdag extra treinen naar Zandvoort vanwege zomerweer

Foto: Wim Meijer Fotografie

ZANDVOORT / HAARLEM – Door het voorspelde zomerweer zet de NS vanaf vrijdag extra treinen in tussen Haarlem en Zandvoort. Volgens een woordvoerster rijden er vrijdag, zaterdag en zondag tussen 09.30 uur en 22.00 uur twee treinen per uur meer om alle badgasten te kunnen vervoeren.

Vanuit Amsterdam gaan twee treinen per uur rechtstreeks naar Zandvoort. De twee vanaf Haarlem komen daar nog eens bovenop. De NS adviseert mensen vooral ook gebruik te maken van die extra treinen, door bijvoorbeeld vanuit Amsterdam met een andere trein naar Haarlem te reizen en daar over te stappen. “Het kost je niet veel meer tijd en dan kun je wel lekker zitten.” De woordvoerster raadt mensen verder aan genoeg water mee te nemen voor onderweg aangezien het ook in de trein warm kan zijn.

De weerbureaus voorspellen dit weekend tropische dagen. In een groot deel van het land wordt het volgens Weeronline vrijdag warmer dan 25 graden en in Limburg kan de temperatuur lokaal oplopen tot 30 graden. Beide weekenddagen kan het rond de 30 graden worden. Aan het strand en in het noordelijk kustgebied komt de voorspelling uit op rond de 25 graden.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen