Komend weekend geen treinen tussen Haarlem en Amsterdam Sloterdijk

Foto: Wim Meijer Fotografie

HAARLEM / AMSTERDAM – Van 16 tot en met 18 juni voert ProRail werkzaamheden uit aan het spoor rond Amsterdam Centraal. Vanwege de werkzaamheden kunnen er geen treinen rijden tussen Amsterdam Centraal en Amsterdam Amstel en Haarlem en Amsterdam Sloterdijk.

NS adviseert reizigers om voor vertrek de Reisplanner of de NS app te raadplegen voor een aangepast reisadvies op maat en rekening te houden met gewijzigde vertrektijden en vertreksporen inclusief extra reistijd.

Werkzaamheden ProRail
Aannemer Swietelsky gaat de wissels en sporen weghalen om perrons tussen sporen 7 en 8 te kunnen verlengen. Daarnaast voert VolkerRail reguliere onderhoudswerkzaamheden uit aan de Singelgrachtbrug en aan de twee beweegbare bruggen die aan de oostkant van het station liggen. Verder voeren zij groot onderhoud uit aan de wissels en aan de bovenleiding bij Dijksgracht.
Als alles klaar is worden de nieuwe sporen en bovenleiding weer aangesloten en wordt de treinbeveiligingssysteem aangepast op de nieuwe situatie.

Waarom deze werkzaamheden?
De komende zeven jaar wordt door ProRail in en om station Amsterdam Centraal hard gewerkt. De perrons worden verbreed en verlengd en er komt een extra fietsenstalling met ruim 8500 plekken bij. Deze gaat aansluiten op een nieuwe oostelijke reizigerstunnel die drie keer zo breed wordt gemaakt en die NS gaat voorzien van winkels. Aan de oostkant van het station worden de Oostertoegangsbruggen vernieuwd en bouwt ProRail een ongelijkvloerse kruising bij de Dijksgracht zodat treinen niet op elkaar hoeven te wachten.

De verwachting is dat het aantal treinreizigers op station Amsterdam Centraal stijgt van 200.000 naar 275.000 per dag in 2030. Er is meer ruimte nodig voor reizigers én voor meer treinen. Ook voor het goederenvervoer komt meer ruimte.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen