Joyce Stevens & Jazz and Wine in Philharmonie

Joyce Stevens en Mijne Heeren.
Foto: publiciteitsfoto

Zangeres Joyce Stevens komt met Jazz and Wine naar de Philharmonie in Haarlem. Deze ‘voorstelling voor levensgenieters’ op zondag 20 december brengt ‘proeven van excellente wijnen en heerlijke jazz’ bij elkaar. Joyce Stevens is de eerste die met deze combinatie langs de Nederlandse theaters trekt.

Zoals zij het zegt: ,,Jazz en wijn hebben een aantal belangrijke overeenkomsten. Zoals de wijn nu smaakt en de Jazz nu klinkt, is uniek. Het zal nooit weer exact zo proeven en klinken, terwijl de ingrediënten hetzelfde blijven. De wijnboer oogst dezelfde druiven, de muzikanten spelen dezelfde nummers maar het smaakt en klinkt altijd anders, omdat ze beide voor een gedeelte door improvisatie tot stand komen. Beide zijn een intense moment opname. Geniet daarom nu met al je aandacht anders verdwijnt deze ervaring als een vage herinnering in de tijd”.

Tijdens de voorstelling Joyce Stevens & Jazz and Wine proeft het publiek vijf wijnen. Een leverancier uit Haarlem zal de wijnen uitkiezen.

Stevens treedt sinds 2008 op met haar eigen jazzformatie Mijne Heeren. Voorheen was ze musicalartiest. Twee muzikanten van Mijne Heeren begeleiden haar in Haarlem op piano en contrabas.

De voorstelling begint om 15.00 uur en kost 19 euro per persoon. Kaartverkoop via Theater Haarlem

 

 

Reacties