Houtvaartkwartier: Groot onderhoud Jan van Galenstraat en omgeving

Foto: Charles Duijff

De inrichting van de wijk Houtvaartkwartier tussen de Hyacintenbrug en kruising Koppestokstraat met de Piet Heinstraat is aan vervanging toe. De gemeente gaat dit gebied daarom opknappen.

Bron gemeente:

Wat u moet weten

De straten worden ingericht als 30 km/uur-straten, met drempels of plateaus. De Bestevaerstraat wordt ingericht als leefstraat. Er wordt meer ruimte gemaakt voor groen, spelen, fietsen en elkaar ontmoeten, door een aantal parkeerplaatsen weg te halen. Het groen in de wijk wordt waardig vervangen.

Dat geldt ook voor de riolering. De riolering (nu gemengd) wordt gescheiden om het regenwater apart af te kunnen voeren naar de omringende sloten en vaarten. Het speeltoestel aan de Jan van Galenstraat wordt vervangen. Kinderen uit de buurt konden van 7 tot en met 30 juli 2023 stemmen op hun favoriete toestel. De gemeente heeft eerder een aantal eisen en randvoorwaarden gesteld waaraan dit speeltoestel moet voldoen. Op basis hiervan zijn 3 verschillende speeltoestellen geschikt om te plaatsen. Volg verdere informatie op de site van de gemeente Haarlem (link verderop in dit artikel)

Leefstraat Bestevaerstraat (hieronder)

De Bestevaerstraat (Oost en West) is smal. Doordat er langs de stoepen geparkeerd wordt, hebben nood- en hulpdiensten nu te weinig ruimte. De gemeente richt de straat daarom in als leefstraat. In een leefstraat wordt niet geparkeerd en er komt in principe geen doorgaand verkeer door. Hierdoor ontstaat er ruimte voor voetganger, fietser en buurtactiviteiten.

KLIK HIER voor meer gemeentelijk informatie over dit project

Hieronder Koppestokstraat paralel aan de spoorbaan, gezien vanaf de RuyterwegHieronder Hyacintenbrug en  -laan

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen