Feestdagen: Eerst Midas Dekkers, later komt Gordon signeren

Schrijver Midas Dekkers signeert.
Foto: haarlemnieuws

Sinterklaas weet steeds beter dat hij zijn tabberd niet meer aan hoeft te trekken om cadeautjes voor pakjesavond te gaan kopen. De bol.commen van deze wereld zuigen de winkelstraten leeg.

Boekhandel H. de Vries aan de Gedempte Oude Gracht bewijst dit weekeinde voor 5 december dat een echt bezoek aan de winkel toch echt zijn meerwaarde heeft. Niet alleen staat er een romanschrijver, Bertram Koeleman, als boekverkoper op de literatuurafdeling. Of kan je er, zoals deze zaterdagochtend, zomaar acteur Hidde Maas tegen het lijf lopen. In de huiselijke leeskamer die De Vries is, kan de lezer vandaag bij twee schrijvers op visite.

Bioloog

Centraal zit de in Haarlem geboren schrijver Midas Dekkers klaar om zijn boeken te signeren, waaronder zijn laatste: De thigmofiel. Midas, geboren Wandert, neemt uitgebreid de tijd voor zijn fans. De bioloog praat graag over dieren, vooral poezen en hun oortjes hebben vandaag zijn aandacht.

Een vrouw wil weten waar zijn volgende boek over gaat. ,,Oude cafeetjes. Niemand heeft in de gaten dat die aan het verdwijnen zijn”, antwoordt de schrijver. De dame in kwestie vertelt dat ze in de buurt van café Sligting aan de Zijlweg in Overveen woont. ,,Dan bent u een bevoorrecht mens”, weet Dekkers.

Rolf Hut in H. de Vries.

 

Verderop presenteert Rolf Hut zich met onder andere zijn boek Rolfs Maakbare Wereld. Hut woont in Haarlem en werkt als onderzoeker en docent aan de TU in Delft. Bovendien is hij columnist in de Volkskrant. Hij profileert zichzelf als wetenschapper, knutselaar, nerd en geek en is in boekhandel De Vries met een Sinterklaas Surprise Helpdesk. Zo heeft hij een kist bij zich die hij een Maakbare-twitterende-draadloos-opgeladen-Sinterklaas-Surprise-ding noemt.

Hij legt twee meisjes uit hoe ze zo’n kist kunnen maken waarbij zelfs twitterberichten nodig zijn om kisten te openen. Dat is een surprise in Rolf-style. In zijn boek laat hij onder meer knutselwerken zien die voor iedereen thuis zijn te maken. Op papier legt hij een meisje uit hoe ze een theaterpodium kan maken waarop echte lichtjes branden.

Zo zorgt de boekhandel ervoor dat lezers schrijvers kunnen ontmoeten. Ook aan de Kerst is alvast gedacht: op 12 december komt zanger Gordon zijn receptenboek Ik ben niet van suiker signeren. Daar kan bol.com die dag niet tegen op.

 

 

Reacties