Yvonne van Gennip opent 29e editie Haarlem Culinair

Op donderdag 3 augustus 2023 opende Yvonne Van Gennip de 29e editie van Haarlem Culinair. Wikipedia: Yvonne staat bekend als een van de succesvolste schaatssters die schaatsland Nederland ooit heeft voortgebracht. Zij won bij de Olympische Winterspelen van 1988 in Calgary, Canada drie gouden medailles: op de 1500, de 3000 en de 5000 meter!

Foto’s tekst en film Charles Duijff (klik op onderstaande afbeeldingen voor uitvergroting)

Bij aankomst op de Grote Markt rond 17:00 uur trof ik veel bezoekers van de Haarlemse binnenstad met paraplu of gekleed in poncho vanwege druilerige buitjes, gelukkig afgewisseld door droge perioden. Toch biedt de Grote Markt de komende vier dagen iets feestelijks, kleurrijke culinaire etablissementen, waar je kunt genieten van heerlijke hapjes en drankjes van hoge kwaliteit en natuurlijk automatisch veel gezelligheid! Organisatoren Henny Leeflang en Luuk Hasselman hebben danook het volste vertrouwen voor de komende dagen. (zie en beluister onderstaand filmpje)

Informatie over de deelnemende horecaondernemers treft u natuurlijk op de website van Haarlem Culinair (websitelink voor de laatst foto in dit artikel)

In 1988 stond de Grote Markt bomvol met duizenden enthousiaste fans van Yvonne. (foto NH Archief)

Niet voor niets werd zij daarom gevraagd om Haarlem Culinair te openen. Zij ontving daarvoor een bijdrage voor haar Yvonne van Gennip Talent FondsOm u een indruk te geven van de kleurrijke Grote Markt treft u hieronder enkele afbeeldingen van wat ik aantrof donderdagmiddag… Nogmaals, een link naar de website van Haarlem Culinair boven de laatste foto in dit artikel.

klik hier voor de website van Haarlem Culinair

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen