Finale van filmwedstrijd voor Haarlemse jongeren

Deel van het logo van Suze Swarte.
Foto: Suze Swarte
Meer dan zestig Haarlemse jongeren tussen 15 en 21 jaar zijn begonnen aan de jaarlijkse filmcompetitie Shoot Your Shot van de Filmschuur. Vijftien van hen mogen op 13 december in de Filmschuur (vanaf 15.00 uur) hun project op het witte doek tonen voor een vakkundige jury. 4 december maakt de jury deze geselecteerde vijftien bekend.
De deelnemers maakten een spannende, ontroerende of grappige film van maximaal vijf minuten en volgden het thema Zin. Een jury van professionals uit de filmwereld beoordeelt de jonge filmmakers. In de jury zitten o.a.  actrice Emma Josten,  Filmkrantjournalist Hugo Emmerzael, cameraman Philip Hering, Peter Lindhout van het Filmfonds  en Film- en Toneelschuur-ambassadeur Madelief Klunder.
De winnende film wordt twee weken vertoond als voorfilm in de Filmschuur. Daarnaast krijgt de winnaar een waardebon van Open Studio aangeboden. EYE Film Instituut Nederland geeft een plek in de Moviezone-jongerenjury op een van de grote filmfestivals in Nederland en gratis toegang op de MovieZone Talentday.

Reacties