Geef een toneel- of filmkaartje aan een vluchteling

Vluchtelingen bij de voorstelling Smekelingen.
Foto: Marisa Beretta

Met de slogan ‘Koop een kaartje, geef een kaartje’ heeft de Toneelschuur deze maand een speciale actie om vluchtelingen in Haarlem aan een gratis avondje uit te helpen.

Het theater vraagt iedere bezoeker om een vrijwillige bijdrage van vijf euro om zo de toegang tot theater of filmzaal mogelijk te maken voor de tijdelijke bewoners van De Koepel. De organisatie van Toneelschuur en Filmschuur vult het bedrag verder aan en werkt met dit project verder samen met Vluchtelingenwerk Noord-West Holland, Stem in de Stad, COA, Stichting Wereldkeuken en het Leger des Heils.

In januari hopen deze organisaties een hoop vluchtelingen blij te maken met een gratis avondje uit. De programmering wordt niet aangepast. De Toneelschuur geeft de vluchtelingen een lijst met tips van voorstellingen met weinig of geen tekst zit, of die heel beeldend zijn. Bij films krijgen deze bezoekers vooraf te horen in welke taal deze worden gesproken.

‘Nieuwe Haarlemmers’

Eerder werkte de Toneelschuur samen met vluchtelingenorganisaties tijdens de Toneelschuurproductie ‘Smekelingen’. Eind oktober konden vluchtelingen daardoor naar het theater. Toen is gevraagd dit vaker te doen. De Toneelschuur meldt: ,,De Toneelschuur is  echter niet in de mogelijkheid om veel vrijkaarten weg te geven, onder andere vanwege de financiële afspraken met filmdistributeurs en theatergezelschappen. Daarnaast vindt het theater het goed om verbinding te maken tussen publiek en de ‘Nieuwe Haarlemmers’. Daarom wordt aan alle bezoekers in de maand december gevraagd om bij te dragen. Deelname is vrijwillig, maar de Toneelschuur hoopt dat vele bezoekers gehoor geven aan dit initiatief, zodat in januari een hoop mensen blij gemaakt kan worden met een gratis theater- of filmbezoek.”

 

Reacties