Haarlemse bands halen 10.000 euro op voor het goede doel

Foto: Jaap Kroon

HAARLEM – Zondagavond10  september speelden Chef’Special, Sue The Night, Jack & The Weatherman, Kuenta, Bagjuice, Bart van Liemt (ex-frontman van The Sheer), DJ Guzz, The Golden Boys en The Irrational Library het Patronaat plat om geld in te zamelen voor Stichting Stem in de Stad.

(foto’s: Jaap Kroon)

De Haarlemse stichting die zich inzet voor kwetsbare Haarlemmers kreeg deze avond van frontman Joshua Nolet van Chef’Special en performer Joshua Baumgarten van The Irrational Library een cheque van 10.000 euro overhandigd in poptempel Patronaat.

Kinderen dansen op het podium tijdens het optreden van Chef’Special in het Patronaat.

Joshua Nolet, van Chef’Special: “Ik ken Stem in de Stad. Met eigen ogen heb ik gezien en mogen meemaken, dat ze zonder oordeel mensen ontvangen. Ze zijn welkom. Iedereen en altijd. Wie ze ook zijn, ze worden allemaal gezien. Uiteindelijk willen we dat eigenlijk toch allemaal”.

Tussen 15.00 en 22.00 uur traden de 9 bands op in zowel de kleine als grote zaal van het Patronaat tijdens een speciaal georganiseerd benefietfestival voor Stem in de Stad. Alle bands en ook concertzaal Patronaat werkten belangeloos mee.

Het publiek geeft massaal gehoor aan de oproep om een lichtje aan te steken voor een ander tijdens het benefietconcert voor Stem in de Stad.

Stem in de Stad
Stem in de Stad is opgericht door de bevlogen dominee Jurjen Beumer, hij creëerde een bruisende en veilige ontmoetingsplek voor kwetsbare Haarlemmers die het moeilijk hebben en die niet altijd gehoord of gezien worden. Stem in de Stad is al 25 jaar een gastvrije ontmoetingsplek in het hart van de stad die het christelijk oecumenische denken als bron hanteert. Stem in de Stad voert wekelijks met 10 medewerkers en 140 vrijwilligers verschillende programma’s uit, variërend van begeleiding van mensen in psychische nood tot een maaltijd voor dak- en thuisloze mensen, ondersteuning aan ongedocumenteerden op hun tocht naar hun nieuwe bestaan en aandacht voor eenzame mensen. Jaarlijks vinden meer dan 1.000 Haarlemmers de weg naar Stem in de Stad.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen