Oekraïense kunstenares exposeert in Stadsbibliotheek Haarlem

Foto: Marina Alyeyeva

HAARLEM – Van zaterdag 9 september tot donderdag 9 november is Stadsbibliotheek Haarlem de expositie ‘Animal Stories, Transformation’ van de Oekraïense kunstenares Marina Alyeyeva te zien tijdens de openingstijden van de bibliotheek.

Marina Alyeyeva woont sinds voorjaar 2022 in één van de gemeentelijke opvanglocaties voor Oekraïners. In Haarlem wil zij al vanaf haar komst in deze stad inwoners laten kennismaken met de typische Oekraïense schilderstijl “Petrykivka”. Eerder exposeerde Marina onder andere in Galerie Naaiatelier en in de Doelenzaal van de Stadsbibliotheek. Nu is een aantal van haar werken te zien in het centrale gedeelte van de Stadsbibliotheek in Haarlem. Van zaterdag 9 september tot donderdag 9 november kan iedereen haar werken bewonderen tijdens de openingstijden van de bibliotheek.

De bescheiden expositie “Animal Stories, Transformation” toont werken waarin Marina dierlijke motieven op haar eigen wijze op het doek heeft gebracht. Zij geeft de folkloristische Oekraïense kunstvorm Petrykivka haar persoonlijke touch met heldere kleuren, positieve energie en blijdschap. Als persoon straalt zij dat, ondanks de oorlog, ook uit.

Exposities en workshops
Behalve exposities geeft Marina ook workshops om het schilderen in de Oekraïense stijl te leren. Zij vindt het belangrijk de cultuur uit haar thuisland over te brengen naar Nederland. Dit geeft haar kracht. Van origine is zij binnenhuisarchitecte en ontwerpster. Haar kunstzinnigheid kan zij door middel van haar exposities en workshops vorm geven. Het schilderen biedt haar ook een manier van ontspanning in moeilijke tijden.

Marina Alyeyeva
Wie meer wil weten over Marina kan de expositie bezoeken die in de loop van de weken een kleine aanvulling krijgt. Zij is ook bereikbaar via Instagram, email [email protected]  en mobiel +31645733178. Marina beheerst de Engelse taal. Wie werk van Marina wil aanschaffen kan contact met haar opnemen. Zij schildert ook in opdracht.

De expositie “Animal Stories, Transformation” is te bezoeken van 9 september tot 9 november tijdens de openingstijden van de Stadsbibliotheek Haarlem in de Gasthuisstraat. Bekijk voor de openingstijden de website www.bibliotheekzuidkennemerland.nl.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen