Nova College Hoofddorp viert feestelijk startmoment opleiding Hotelmanagement

Het Nova College breidt de mbo 4 opleiding voor Hotelmanagement dit schooljaar uit naar de Haarlemmermeer. Samen met Hotel van der Valk, Novotel, Hyatt Place, Hilton Hotel Airport, Intercity en Steigenberger Hotel biedt het Nova College deze opleiding aan volgens de praktijkroute.

Dat betekent dat de studenten grotendeels leren in het bedrijf. Maandag 18 september opende wethouder Marja Ruigrok samen met de general managers van de hotels, de vestigingsdirecteur van de campus en de eerste groep studenten de nieuwe opleiding. Rond 14:00 uur betraden de studenten de feestelijke ruimte en ze kozen voor goed uitzicht een plek op de trap.Een opleiding via de praktijkroute betekent dat studenten dus vooral leren in de praktijk. Zij gaan twee dagen per week naar school en leren drie dagen per week bij een van de zes aangesloten hotels in de regio Haarlemmermeer. Op school volgen de studenten de theorievakken, workshops en hoorcolleges. De andere drie dagen leren zij in een van de hotels de onderdelen bediening en keuken, leidinggeven aan het personeel, de inkoop coördineren en voor de financiële zaken zorgen. Zo leren zij hoe zij een eigen horecabedrijf runnen of leiding geven in een bestaand horecabedrijf. Studenten ontvangen een stagevergoeding van 5 euro per uur. Elke week hebben de studenten een uur coaching van hun docent en van hun leermeester in het hotel. Ook is er regelmatig contact met de ouders van de student over de studievoortgang.

Vooraf sprak vestingdirecteur Harrie Bemelmans (CAMPUS Hoofddorp) de aanwezigen toeOfficiele start door wethouder Marja Ruigrok (Lady in red, foto hieronder)Er werd ook een groot bord met plattegrond onthuldDuurzaam voorzien in personeelsbehoefte

Zeker met de grote vraag naar horecapersoneel is de praktijkroute voor de hotels een aantrekkelijke en duurzame manier om te voorzien in de tekorten in hun personeelsbestand. Door de studenten grotendeels in het bedrijf op te leiden, leren zij daar niet alleen het vak maar ook de bedrijfscultuur goed kennen. Een goede match voorkomt personeelsverloop. Meer informatie over de opleiding is te vinden op novacollege.nl.

Hieronder nog enkele afbeeldingen van de feestelijke start (Hieronder Bill van der Valk van  Hotel van der Valk Haarlemmermeer)Initiatiefnemer van het starten van de opleiding Hotelmanagement in Haarlemmermeer Benno Dijkman (in het midden) neemt vanwege zijn inzet een kleurrijke bos bloemen in ontvangstEr werd gezorgd voor een prachtige- en smaakvolle taart bestemd voor alle aanwezigen Met spanning werd gewacht op de confetti    KLIK HIER voor de WEBSITE van het NOVA College HOOFDDORP

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen