Moeders van Haarlem: wat willen jullie met jezelf?

Esther van Diepen, boegbeeld van Mom in Balance.
Foto: haarlemnieuws

Esther van Diepen, zelf moeder van vier kinderen, werkt vanaf de Wagenweg aan een multinational met Mom in Balance. Donderdagmiddag presenteert zij haar derde boek: The best project you’ll ever work on is you!

Esther van Diepen op de ochtend van de lancering: ,,Je fysiek sterk voelen, dat is de basis en maakt een wereld van verschil. Blijf daarnaast reflecteren wat je zelf wilt. Het is mijn missie ervoor te zorgen dat moeders die jaren met jonge kinderen goed overbruggen. Niet alleen maar ploeteren, maar ook je ambities vasthouden. Spreek die duidelijk uit voor jezelf.”

5000 moeders

Tegelijk met de presentatie is dit vandaag aan de Wagenweg de start van een Conceptstore met sportkleding -voeding en andere producten die energie leveren aan moeders die zichzelf in vorm willen houden. Net als Mom in Balance moet deze winkelformule naar allerlei landen worden uitgebreid.

Van Diepen begon de trainingen voor jonge moeders in 2006 in Amerika. In 2008 bracht ze haar zelfbedachte concept mee naar Nederland. Nu zijn er dagelijks 5000 moeders in acht landen die sporttraining krijgen van speciaal opgeleide trainsters van Mom in Balance. In Haarlem trainen vrouwen op vier locaties.

In Nederland heeft het bedrijf alleen al tachtig locaties waar moeders samen sporten. Aan de Wagenweg werken elf mensen, onder wie de zus en de man van Esther. Tweehonderd trainsters geven les en Van Diepen werkt met haar bedrijf aan een digitaal platform van moeders wereldwijd waar onderzoekers van universiteiten erg in geïnteresseerd zijn. Van Diepen: ,,Ik ben trots dat we zoveel vrouwen positief kunnen helpen en beïnvloeden.”

Inspirerend

Het derde boek van haar hand helpt moeders met het maken van een motivatieplan en een actieplan. Hoe organiseren zij sport, voeding en ontspanning in hun drukke leven. ,,Het boek helpt bij de reflectie op je leven die er nog wel eens bij inschiet. Bedenk goed wat je wilt doen naast je gezin.”

Ook staan er interviews in het boek met vier vrouwen die volgens Van Diepen inspirerend zijn. ,,Zij hebben een duidelijke keuze gemaakt waardoor er een enorme druk van hun schouders viel. Vrouwen hoeven minder te struggelen dan dat ze doen in de eerste jaren na de geboorte van hun kinderen.”

Het boek is ook gericht op bedrijven die hun werkneemsters binnenboord willen houden. Met KLM is ze in gesprek om stewardessen bijvoorbeeld te laten sporten in de landen waar ze heen vliegen. Voor Van Diepen is samen sporten cruciaal. ,,Sporten met anderen zorgt ook voor verbinding. Wij brengen moeders bij elkaar.” In het boek presenteert ze vier pijlers voor een energieke balans: Sport en bewegen, gezonde voeding, ontspanning en goede organisatie van huis en werk.

Vier kinderen

Met slogans als ‘Join us now, thank yourself later’ probeert ze moeders over de streep te trekken. ,,We werken met veel mensen maar ik ben wel de inspirator, het boegbeeld. Ik heb vier kinderen en ik laat zien dat het mogelijk is ondertussen aan een groot bedrijf te werken.” Dit jaar haalde zij daarmee de eindstrijd van een grote landelijke verkiezing voor Ondernemer van het jaar van Ernst & Young. ,,Als enige vrouw in de finale.”

Het boek dat Mom in Balance donderdagmiddag presenteert, kost 19,95 euro in boekhandels en op internet. Wie het in december via de website van Mom in Balnace aanschaft, betaalt 14, 95 euro.

Reacties