Mathot uit Haarlem wint Paswerkprijs 2015

Oscar de Goederen met de Paswerkprijs in de handen.
Foto: haarlemnieuws

Mathot Medische Speciaalzaken uit de Waarderpolder heeft donderdagmiddag de Paswerkprijs 2015 gewonnen.

Uit handen van Haarlems wethouder Joyce Langenacker, bestuursvoorzitter van Paswerk, ontving eigenaar Oscar de Goederen de prijs voor sociaal ondernemen.

Rond de honderdvijftig aanwezigen in de Sociëteit Vereeniging aan de Zijlweg zagen dat Mathot dit jaar tot beste ambassadeur voor sociaal ondernemen werd gekroond. Er waren donderdagmiddag nog drie finalisten over: Logistiek bedrijf Geodis Wilson Schiphol-Rijk, Mathot Medische Speciaalzaken in Haarlem en Cateringbedrijf Sodexo, locatie PWN, in Velserbroek.

Mathot gaat van deze drie het beste om met ‘mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in zoveel mogelijk reguliere functies aan het werk te helpen en houden’. De prijs bestaat sinds 2006. Het familiebedrijf Mathot uit 1897, ook hofleverancier, mag nu gerust als ambassadeur van het aan het werk helpen van Paswerkers worden gezien.

In de jury van de Paswerkprijs zitten Wiegert Mulder (Rabobank Haarlem en Omstreken), Lodewijk de Waal (oud-voorzitter FNV), Fabienne Hendricks (stichting Beta Onderwijs), Michel van den Borg (Distributiecentrum C & A, winnaar van de Paswerkprijs in 2013), Olaf Ingwersen (Signwise) en onderneemster Rianne Leeuwenburgh.

Al bijna tien jaar wordt de Paswerk Prijs voor Sociaal ondernemen uitgereikt. De belangrijkste doelstelling van de prijs is: het stimuleren van werkgevers om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in zoveel mogelijk reguliere functies aan het werk te helpen en houden. De prijs is gericht op positief voorbeeldgedrag van werkgevers.

 

Reacties