Regio: Shantykoren festival Zandvoort: Zonnige meezingers en hoogwaardige koren

U kent het shantylied vast: ‘Aan het strand stil en verlaten’……Maar het strand was zondag 24 september 2023 verre van stil en verlaten! Logisch met zo’n zonnige zondag.  Bezoekers van Beachclub Tien werden op het terras ook nogeens in de muzikale watten gelegd!

Tekst, foto’s en openingsfilm Charles Duijff. Extra filmimpressie John van der Wal (YouTube 023TVonline)

De diverse shantykoren wisselden voor hun optredens steeds van lokatie. Hieronder dus Beachclub Tien, direct op het strand bij het Badhuisplein. Het koor Rumor Di Mare mag zich gelukkig prijzen met talentvolle zangers. Hun versie van The Bananaboatsong bekend van Harry Bellafonte zorgde voor meezingers op het strandterras en terrasbezoekers van deze gezellige Beach-club waanden zich helemaal in de Tropen. Zo zorgde Rumor Di Mare voor een duurzaamoptreden, immers, er hoefde niet te worden gevlogen om in die tropische stemming te komen!!! (beluister ook openingsfilmpje)Hieronder het terras van Beachclub 10Op het Kerkplein was ik o.a. getuige van het optreden van Shantykoor Almere (hieronder)Als intermezzo meer shanty-film van 023TVonline, gefilmd door collega John van der Wal (bekijk ook de rest van dit artikel)

Ook op het Kerkplein de Wapenzangers….overigens met een ‘ontwapenend’ repertoire……

Met een zeer jonge fan die naast de dirigent ademloos toekeek………Bij Laurel en Hardy in de Haltestraat bezocht ik de volgende Shanty-halte: ‘De Weesper Trekvaartmannen’ DirigentVincent de Lange (hieronder) beschikt over een prachtige- krachtige- en professionele stem en hij wordt daarbij ondersteund door de evenzo geweldig zingende Trekvaartmannen. Voor mij vocaal het beste koor dat ik zag zondag, maar daarmee niet gezegd dat de overige koren niet bij stem waren. In tegendeel. Alle zangers en zangeressen droegen volop bij aan dit geweldige- en gezellige shantykoren festival. Alle optredens werden met veel passie verzorgd. Het plezier tijdens het musiceren zorgde overal voor een betrokken publiek!Op het Gasthuisplein bij het Wapen van Zandvoort was het de gehele zondag ook een gezellige boel. Hieronder shantykoor VOC uit VijfhuizenOp de openingsfoto het ‘Viswijvenkoor’ DULLE GRIET (zie en beluister ook openingsfilmpje) In het koor ook meerdere ‘dolle’ grieten, die aanspoorden sneller van de liefde te gaan genieten!!!

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen