Vrijdag 29 september Wereld Hartdag: ‘Jaarlijkse overlijdensgevallen hart- en vaatziekte onderschat!’

In het kader van Wereld Hart Dag (vrijdag 29 september), werd i.v.m. verwachte weersomstandigheden de donderdag daaraan vooraf een levensgroot (hart)zandsculptuur op het strand van Zandvoort gemaakt door beach-art kunstenaar Sam Dougados.

Tekst, film en foto’s Charles Duijff

Hiermee wordt aandacht gevraagd om het tij te keren voor hart- en vaatziekten, omdat uit onderzoek van Novartis blijkt dat een aanzienlijk deel van patiënten na diagnose hun leefstijl niet aanpast en daarnaast onderschatten verreweg de meeste Nederlanders de jaarlijkse overlijdensgevallen aan een hart- en vaatziekte. Novartis is gevestigd in Amsterdam en richt zich op innovatieve geneesmiddelen. In het openingsfilmpje vertellen twee vertegenwoordigers van Novartis ondermeer over het belang van het preventief voorkomen van hart- en vaatziekten. (link naar de website van Novartis boven de laatste afbeelding in dit artikel).

Grootschalig onderzoek:

De resultaten van het grootschalige onderzoek van Novartis, gericht op het bewustzijn van Nederlanders over risico’s over van hart- en vaatziekten, worden bekend gemaakt op Wereld Hart Dag (vrijdag). In Nederland sterven er nog altijd 100 mensen per dag aan een hart- of vaatziekte en heeft 1 op de 10 (1,7 miljoen mensen) een hart- of vaatziekte. Toch maakt het merendeel van de Nederlanders zich geen zorgen om hun hart. Dit initiatief heeft als doel het landelijke bewustzijn te vergroten!

Zandsculptuur

Kunstenaar Sam Dougados zou uiteindelijk zo’n twee uur nodig hebben om 100 harten in het zand te creëren. Het werd bijna een wedstrijd met het getij. In onderstaand filmpje een korte kennismaking met kunstenaar Sam Dougados, afkomstig uit Biarritz, een plaats in Zuid Frankrijk nabij de Spaanse grens.

Sam Dougados aan ’t werk

KLIK HIER voor bezoek aan de website van NOVARTIS

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen