Classic Express opent deuren voor basisscholieren uit Schalkwijk

Foto: VWC-BUUV

HAARLEM – Op 25 en 26 september opende de Classic Express haar deuren voor kinderen van basisscholen de Globe en Valeo uit Schalkwijk. De Classic Express laat kinderen de magie van klassieke muziek ontdekken. De uitschuifbare muziektrailer is de eerste rijdende concertzaal ter wereld en komt naar de scholen toe. Jonge musici, prijswinnaars van het Prinses Christina Concours, nemen de kinderen moeiteloos mee in de wereld van de muziek.

Robin van Norde, schoolleider OBS de Globe, “Dit was absoluut voor de leerlingen en docenten een ervaring om nooit te vergeten. Mooi om op school blije koppies en enthousiaste leerkrachten te zien.”

Linda Baranowski Talsma, onderbouw coördinator van IKC Valeo, “De kinderen vonden het geweldig. Er waren veel kinderen die vertelden dat zij zelf ook graag een instrument zouden willen bespelen. Vooral de piano is echt favoriet!”

Fabio Alho, Lid van Rotary Club Haarlem-Oost en trekker van het initiatief, “Wij geloven in de kracht van muziek. We willen graag dat kinderen uit Schalkwijk kunnen kennismaken met muziek en hen stimuleren om hun muzikale talenten te gaan ontwikkelen. Vandaar dat wij het bezoek van de Classic Express graag sponsoren”.

Linda Wegman van Rotary Club Haarlem-Oost vervolgt, “Het komend jaar trekken wij, vanuit onze Community Service inzet, volop op met de twee basisscholen uit Schalkwijk. Doel is om de scholen te ondersteunen bij het uitvoeren van een leerzaam én leuk programma waarbij de kinderen ervaringen opdoen die zij soms iets minder vanuit huis meekrijgen. Zodat ze weten wat er allemaal mogelijk is qua toekomstige beroepen en hun eigen talenten kunnen ontdekken”.

Het Initiatief van de Rotary Club Haarlem-Oost en de Classic Express is mede tot stand gekomen door het Vrijwilligerscentrum Haarlem & omgeving-BUUV (VWC-BUUV). VWC-BUUV heeft op verzoek van de Rotary Club geholpen bij het koppelen van de Rotary Club aan de basisscholen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen