Haarlem Vinyl Festival trekt bezoekers van over de hele wereld

HAARLEM – Afgelopen weekend was Haarlem het absolute centrum van de wereld voor iedere zichzelf respecterende vinylliefhebber tijdens het eerste Vinyl Festival .

Van vrijdag tot en met zondag bezochten duizenden liefhebbers, artiesten, verzamelaars, makers en muziekprofessionals die het zwarte goud een warm hart toedragen het festival.

Het programma van Haarlem Vinyl Festival omvatte naast een live muziek- en kunstprogramma, een conferentie en een grote platenbeurs, waar bezoekers oude en nieuwe pareltjes konden vinden en kon men genieten van de vele tientallen artiesten die optraden op verschillende podia en andere locaties door heel de stad.

John van der Wal van 023TVonline was ook aanwezig op het festival. Hij maakt een reportage op de platenbeurs op de Nieuwe Groenmarkt (klik op de hoofdfoto bovenaan dit bericht).

Ook was hij erbij aanwezig toen Tim Knol met zijn Wandelclub in de Molen De Adriaan een live opname maakte met apparatuur uit de jaren 1940/1945. De opname werd mogelijk gemaakt door Tim de Wolf van het bureau voor audio Archeologie uit Soest en Marco van der Hoeven verzamelaar en expert van vintage microfoons.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen