Burgemeester Jos Wienen lanceert nieuwe stadswandeling over Frans Hals 

Foto: Haarlem Marketing

HAARLEM – Hij is een van de belangrijkste oude meesters én woonde in Haarlem: Frans Hals. Donderdagmiddag lanceerde burgemeester Jos Wienen een nieuwe stadswandeling over deze meesterschilder.

De presentatie van de nieuwe wandeling vond plaats voor het Stadhuis, tevens het startpunt van de route. Directeur van Frans Hals Museum, Lidewij de Koekkoek, overhandigde het eerste exemplaar van de brochure aan burgemeester Jos Wienen.

Burgemeester Jos Wienen vertelt met trots over wat Frans Hals voor Haarlem betekent en dat de schutterstukken van Frans Hals vroeger in het stadhuis hingen en in 2024 te zien zijn in het Rijksmuseum. Na afloop kregen de genodigden de exclusieve mogelijkheid om onder leiding van een VVV-stadsgids een stukje van de wandeling te lopen.

Frans Hals wandeling
In samenwerking met het Frans Hals Museum heeft Haarlem Marketing deze nieuwe stadswandeling ontwikkeld.  Ontdek zelf het Haarlem van Frans Hals, want naast meesterschilder was hij ook een echte Haarlemmer die hield van zijn stad. Overal liggen zijn voetsporen en deze wandeling neemt je mee door het leven van deze iconische schilder.

De stadswandeling is o.a. te koop bij VVV Haarlem (Grote Markt 2). Binnenkort is de wandeling ook verkrijgbaar in Engels, Duits en Frans.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen