Minifestival Water & Klimaat op Haarlemmer Kweektuin

Foto: Charles Duijff

HAARLEM – Wilt u ook een tuin die bestand is tegen het veranderende klimaat? Zaterdag 4 november kunt u gratis advies krijgen van tuinontwerpers tijdens het minifestival Water & Klimaat.

Kom naar de Haarlemmer Kweektuin en maak samen een eerste schetsontwerp, met extra aandacht voor wateropvang in de tuin. Er worden ook tips gegeven over het verwijderen van tegels, en ze op andere manieren te hergebruiken. Aanmelden is noodzakelijk. Per tuin kan je een halfuur reserveren.

Het is deze week klimaatweek. Op  het minifestival organiseren we nog meer leuke activiteiten die te maken hebben met het klimaat, zoals een theatervoorstelling over water voor peuters en kleuters, en het bouwen van een waterbaan voor kinderen vanaf 6 jaar.

Dit is het programma van het minifestival Water & Klimaat:

  • 10.00 – 15.00 uur Groenadvies van tuinontwerpers. Maak een eerste schetsontwerp voor jouw groene, klimaatbestendig tuin. Aanmelden via [email protected]
  • 11.00 – 11.45 uur ‘Golfje zoekt Zee’, theatervoorstelling over water voor peuters en kleuters
  • 11.00 – 16.00 uur Bouw een waterbaan met Waterleider. Doorlopend (vanaf 6 jaar)
  • 13.00 – 16.00 uur Workshop TonTuin maken met Waterleider. Let op: deze workshop is vol.
  • 13.00 – 16.00 uur Climate Fresk – het IPCC-model in spelvorm leren kennen (vanaf 16 jaar). In deze workshop gebruik je hoofd, hart en handen om vanuit meerdere invalshoeken de oorzaken en gevolgen  van klimaatverandering te belichten.

Kijk voor alle activiteiten van Natuur- en Milieueducatie Haarlem op de webpagina haarlem.nl/nme.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen