Expositie ‘Meesterlijk!’ in Naaiatelier Haarlem tijdens Kunstlijn

Anouk Rosenhar
Anouk Rosenhar
Foto: Naaiatelier Haarlem

HAARLEM – Voor de tweede keer in het korte bestaan van Naaiatelier Haarlem is Artvark te gast tijdens het jaarlijkse Kunstlijn. De expositie ‘Meesterlijk!’ is twee weekenden te bezichtigen in de Spaarnwouderstraat Haarlem waar Naaiatelier gevestigd is. Met werken van kunstenaar Anouk Rosenhart en van glasmeesters van de glasblazerij in Leerdam. De titel van de expositie verwijst naar het ambacht dat zowel de glasblazer als de mozaïek-maker kenmerkt.

Artvark is een kunstinitiatief van Willemijn Faber en Cilia Tel, met als doel om kunst te promoten en bereikbaar te maken voor zoveel mogelijk mensen. En dat past perfect in Naaiatelier Haarlem, een informele plek voor kunst. De expositie is te zien op 4, 5, 11 en 12 november.

In deze expositie zijn verschillende vazen en schalen te zien, die door glasmeesters in de glasblazerij van Leerdam geblazen zijn. Maar ook het werk van Anouk Rosenhart wordt uitgebreid tentoongesteld. Als titel van de expositie is gekozen voor de term ‘Meesterlijk!’ In het verleden kregen ambachtslieden deze Meestertitel toegekend als zij uitmuntend werk leverden. En dat is ook te zien met het glasblaaswerk dat Artvark heeft uitgekozen.Maestra Mosaicista
Maar ook de jonge kunstenaar Anouk Rosenhart verwierf deze titel. Ze volgde een driejarige opleiding aan de Scuola Mosaicisti in Italië en kwam als Maestra Mosaicista terug naar Nederland. In haar werk, (glas)mozaïek, verbindt ze het traditionele ambacht met de hedendaagse kunst. Haar werk is abstract, speelt met licht en schaduw en ritmes. Naast glas en (natuur)steen werkt zij ook met onverwachte materialen als papier en plastic.

‘Meesterlijk!’ toont allemaal unica, uitgekozen door Artvark. Te zien bij de Kunstlijn Haarlem 2023  4, 5, 11 en 12 november van 12.00 tot 17.00 uur in Naaiatelier Haarlem, een informele plek voor Kunst in de Spaarnwouderstraat 124, Haarlem. Meer informatie en de agenda voor de rest van het seizoen is te vinden op www.naaiatelierhaarlem.nl of via www.artvark.nl .

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen