Gezellige braderie winkelcentrum Schalkwijk

Foto: Charles Duijff

Vrijdag 3 en zaterdag 4 november 2023 was het extra knus winkelen in het overdekte winkelcentrum van Schalkwijk. Lekker droog shoppen, buiten een rot bui, binnen iedereen in een goede bui.

Tekst en foto’s Charles Duijff, film John van der Wal Youtube o23TVonline (verderop een film-link)

’t Is al vaker gezegd, zó jammer dat een groot aantal winkelpanden leeg staan en daardoor sombere- en onverlichte delen ontstaan. Maar de braderie van de afgelopen dagen bracht daarin een welkome verandering. Gezellige kraampjes met voor ieder wat wils én live muziek, zaterdag vanaf een wel heel bijzonder voertuig (foto hieronder)Bij Mr. Cocker een lekker drankje, of koffie thee en lunch wellicht.Was je op zoek naar een (gebruikte) scootmobiel, dan bood USED PRODUCTS de oplossing en niet alleen voor mensen die behalve Max niet meer Verstappen….Er waren volop andere gebruikte artikelen…… klik hier voor het filmpje van John van der Wal

Ik heb er heel wat voetstappen liggen. Mijn moeder woonde tot 2006 op de Engelandlaan en was bijna dagelijks klant in het winkelcentrum. Winkelcentrum Schalkwijk heeft absoluut ook de charme van een winkelcentrum als bijvoorbeeld in Amstelveen. Verhuurders van winkelpanden zouden eigenlijk wat water bij de huurwijn moeten doen om zo wellicht ondernemers over de streep te trekken om een winkelpand te betrekken. Natuurlijk zorgde ook de internet onlineverkoop voor verandering en hielden sommige winkeliers daardoor het hoofd niet boven water! Ben benieuwd wie het pand gaat betrekken van het inmiddels failliete BCC. De concurrent Mediamarkt wellicht? Ik denk dat daardoor het bezoek aan dit winkelcentrum zou toenemen! In elk geval droegen onderstaande dames vele liefdevolle zelf beschilderde steentjes bij!Schalkwijkers en overige Haarlemmers: Blijf dit winkelcentrum koesteren en bezoek het regelmatig! Hieronder nog enkele afbeeldingen voor fans die de afgelopen braderie echt niet konden komen….

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen