112

Hennepkwekerij opgerold bij integrale controle in Waarderpolder

Foto: Unsplash - Andres Gomez

HAARLEM – De gemeente Haarlem heeft afgelopen week samen met de politie en de omgevingsdienst IJmond bij een integrale controle in de Waarderpolder een hennepkwekerij met 135 planten aangetroffen. De kwekerij is opgerold en de planten zijn vernietigd.

De actie werd op het bedrijventerrein gehouden aan de Hulswitweg, de Tingietersweg en de Conradweg. In totaal werden er 51 garageboxen en 5 bedrijfspanden gecontroleerd. In één van de garageboxen werden ook 34 flessen lachgas en meerdere kleine hoeveelheden softdrugs aangetroffen.

In drie bedrijfspanden bleek sprake van  onrechtmatige bewoning. Dat betekent dat bedrijfspanden worden bewoond, terwijl het bestemmingsplan daar geen ruimte voor laat. Wonen op een industrieterrein brengt extra risico’s met zich mee op het gebied van bijvoorbeeld brandveiligheid en gezondheid. Als er in een bedrijf iets gebeurd weet de brandweer niet dat er ook mensen in het pand of het gebied wonen.

De controles passen in een brede aanpak van de gemeente en veiligheidspartners om illegale activiteiten op bedrijventerreinen tegen te gaan en ondernemers bewust te maken van de gevaren van ondermijnende criminaliteit. Bij ondermijning worden legale bedrijven en diensten gebruikt voor illegale activiteiten.

Meerdere ondernemers hebben aangegeven blij te zijn met de controles en de inzet van de samenwerkende overheidsinstanties voor een veiliger bedrijventerrein. De komende tijd zullen er vaker integrale controles in Haarlem plaatsvinden.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen