Presentatie ‘Bomen in herfst en winter’ door Groei&Bloei Zuid-Kennemerland

Foto: Frans van Bussel

HAARLEM – Groei&Bloei Zuid-Kennemerland organiseert op donderdag 16 november de presentatie ‘Bomen in herfst en winter’ door Frans van Bussel

Bomen vertellen ons vele verhalen: hoe ze groeien, hoe ze onderling communiceren, waar ze oorspronkelijk vandaan komen en wat ze voor ons betekenen. In deze presentatie wordt een tipje van die sluier opgelicht. Daarnaast wordt vooral ingegaan op de bomen in herfst en winter. Wat vertellen bomen in herfst en winter? Kale winterbomen tonen juist kenmerken die in andere jaargetijden niet of zeer moeilijk te zien zijn. Het blad verhult veel kenmerken. Winterse bomen hebben zich met prachtige vormen voorbereid op de winter en op het naderende voorjaar. Elke boom doet dat op zijn eigen unieke wijze.

In deze lezing laat Frans van Bussel de herfst- en winterkenmerken in allerlei vormen en kleuren zien; veel inheemse bomen zullen de revue passeren. Men leert die bomen herkennen aan hun kleurige bladeren, hun knoppen, knopstand schors, takkenkroon, littekens en nog veel meer.

Frans is voormalig docent Natuuronderwijs op de PABO, directeur NMC Zeist, oud-voorzitter KNNV,  IVN-natuurgids én verhalenverteller.

  • Locatie: Kerk van de Nazarener, Haarlem, Zijlweg 218 (hoek Westelijke Randweg N208)
  • Aanvang: 20:00 uur
  • Entree: gratis
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen