Start 19e seizoen Cruquius Concerten met Delta Pianotrio

Foto: Sarah Wijzenbeek

VIJFHUIZEN – Op zaterdagavond 11 november gaat in het Kunstfort bij Vijfhuizen het 19e seizoen van de Cruquius Concerten van start. Het spits wordt afgebeten door het Delta Pianotrio.

Ook dit seizoen is er een gevarieerd programma met kamermuziek op internationaal topniveau. Zowel pers als publiek zijn enthousiast over het programma, de keuze van topmusici en de akoestiek op locatie. De interactie tussen publiek en musici maakt ieder concert weer tot een bijzondere ervaring. Overtuig u zelf en kom luisteren, live luisteren is een belevenis.

Dit seizoen komen o.a. de musici pianiste Klara Würtz, het Ruysdael strijkkwartet, violist Daniel Rowland en celliste Maja Bogdanovic als een van de 10 kamermuziekconcerten.

Delta Pianotrio
Het eerste concert in de serie door het Delta Pianotrio. Dit trio wordt door collega’s beschouwd als een van de meest veelbelovende jonge ensembles en maakte naam met haar pure, compromisloze muzikaliteit, energie en de bereidheid dieper de muziek in te duiken dan vanzelfsprekend is.

Het Delta Piano Trio is meervoudig eerste prijswinnaar van belangrijke concoursen in Litouwen, Nederland, Italië en Zwitserland. Het trio trad veelvuldig op in Europa, Rusland, Israël, China, Korea, Indonesië en de Verenigde Staten in zalen als “Het Concertgebouw” (Amsterdam), de “National Center of Performing Arts” (Beijing), het “Gang Dong Art Center” (Seoul), “St. John’s Smith Square” (London) en het “Jerusalem Music Center.

In een wereld van mondialisering en uniformiteit valt het trio op door haar persoonlijke klank, toewijding en jeugdig enthousiasme. Hun spel is eerlijk, oprecht en gepassioneerd en op overtuigende wijze brengen ze drie persoonlijkheden samen tot een muzikale eenheid. Het trio benadert kamermuziek als een vorm van communicatie, een constante uitwisseling van ideeën en een gedeelde weg van reflectie, ontdekking en evolutie. Met als doel hun eigen pad te vormen heeft het Delta Pianotrio een gevarieerde en zeer persoonlijke repertoirekeuze, die werken uit het gehele piano trio oeuvre omvat.’

Op het programma staan:

  • L. Van Beethoven: Variaties in Es, op.44
  • R. Schumann: Pianotrio nr. 1 in d, op.63
  • Dvorak: Pianotrio nr. 4 in e, op. 90, B166 “Dumky”

Locatie: Kunstfort Vijfhuizen, Fortwachter 1, 2141 EE Vijfhuizen. Zaterdag 11 november. Aanvang: 20.15 uur. Toegangsprijs inclusief consumptie: € 25.-

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen