Nieuw plan voor stadscamping bij Veerplas

Het stadhuis van Haarlem.
Foto: haarlemnieuws

Een niet nader genoemde ondernemer praat met de gemeente Haarlem over het openen van een stadscamping bij de Veerplas.

Deze camping zou ook plaats moeten bieden aan campers. Sports & Adventure Plaza de Veerplas (Saplaza) had jaren geleden vergevorderde plannen daar een stadscamping te runnen in samenwerking met recreatieschap Spaarnwoude. Saplaza ging een paar jaar geleden echter failliet.

Wethouder Joyce Langenacker zegt dat de gemeente daarnaast ook andere ondernemers polst om camperplaatsen te maken op hun braakliggend terrein. Op deze parkeerplekken moeten toeristen kunnen vertoeven dus zijn stroom, water, afvoer van afval en verlichting nodig. Ook moeten de plaatsen veilig zijn.

Oneerlijke concurrentie

Langenacker schrijft aan de gemeenteraad dat Haarlem niet zelf een camperplaats gaat verzorgen en deze voorzieningen over te laten aan de markt. De raad had haar opgedragen uit te zoeken of de gemeente camperplaatsen moest aanleggen. Zij wil dat niet, mede omdat de Autoriteit Consument en Markt heeft aangegeven dat overheden op dit vlak niet (oneerlijk) moeten gaan concurreren met ondernemers.

De Veerplas is volgens Langenacker de voor de hand liggende locatie om camperbezitters te laten overnachten. Voorzieningen zijn er al en station Spaarnwoude is op loopafstand. Haarlem wil de mogelijke komst van de stadscamping afwachten en niet op eigen terrein investeren in een campercamping.

Reacties