‘Stichting Haarlem Lichtstad’ organiseerde eerste Haarlemse lichtjes-wandeling

Foto: Charles Duijff

Donderdag 23 november vond de eerste Haarlemse Lichtjes Wandeling plaats. Dit wandelevenement wordt georganiseerd door de ‘Stichting Haarlem Lichtstad’. Deze ongeveer 3 kilometer lange loop voerde langs een aantal door Stichting Haarlem Lichtstad verlichte objecten, zoals bomen en historische gebouwen.

Het evenement is mogelijk geworden dankzij een bijdrage van de Bedrijven Investerings Zone (BIZ). Daarnaast werkt Stichting Haarlem Lichtstad nauw samen met Haarlem Marketing en Stem in de Stad, de laatst genoemde organisatie is gevestigd aan de Nieuwe Groenmarkt 22.

Tekst en foto’s Charles Duijff, film John van der Wall (Youtube 023TVonline) Klik op onderstaande afbeeldingen voor uitvergroting.

Rond 18:00 uur verzamelden enthousiaste wandelaars zich bij een marktkraam voor het gebouw van Stem in de Stad. Voor een gering bedrag kon men daar warme chocomel bestellen voor na afloop van de wandeling en er lag een route-kaart en glowstick klaar voor de deelnemers. Op diverse lokaties  werd met lichtprojectie de juiste route aangegeven (voorbeeld hieronder)In de Zijlstraat was het officiele startsein van de lichtjes-wandeling Bekijk hieronder het filmpje van John van der Wal

Met de lichtjes-wandeling wil Stichting Haarlem Lichtstad de inwoners van Haarlem en omgeving kennis laten maken wat de stichting voor de binnenstad van Haarlem betekent. Het gaat daarbij niet alleen om licht maar tevens om sociale veiligheid. Een donkere straat voelt voor een bezoeker of bewoner immers anders aan dan een verlichte straat. Veel winkels langs de route waren donderdagavond geopend. Aan de wandeling was ook een fotowedstrijd gekoppeld. Hieronder enkele foto’s in volgorde van de route. Boven de laatste foto in dit artikel treft u een link naar alle foto’s. Via Zijlstraat naar Grote Markt Via Oude Groenmarkt en Damstraat naar het SpaarneVia de Anegang naar de Grote Houtstraat en vervolgens terug via de Gierstraat tot aan de BotermarktVanaf de Botermarkt via de Barrevoetestraat en vandaar richting Hortusplein (bij Jopenkerk)Langs de gemeente Haarlem via de Zijlvest en Zijlstraat weer retour naar Nieuwe Groenmarkt
KLIK HIER voor alle foto’s

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen