Vluchtelingen voetballen duel in stadion HFC Haarlem

Hoofdtribune van het stadion van Haarlem.
Foto: harlemnieuws

De beste voetballers uit De Koepel – en naar verluidt is hun niveau erg hoog – spelen 19 december een wedstrijd in het stadion van de voormalige profclub HFC Haarlem tegen het eerste team van Haarlem Kennemerland.

Het duel begint om 14.30 uur en is gratis toegankelijk. De wens van de organisatie is dat de hoofdtribune dan vol zit met toeschouwers. Vrijwilligers rijden die dag bewoners van De Koepel af en aan naar het stadion om ze ‘hun’ ploeg te laten aanmoedigen. Uiteraard zijn ook andere belangstellenden welkom.

Het initiatief komt van Gids, Geloven In De Stad. Vluchtelingen uit De Koepel spelen nu op vrijdagavond partijtjes op de trainingsvelden naast het stadion. Twee mannen van Gids maken nu een selectie van beste spelers om aan te treden in het stadion aan de Jan Gijzenkade.

Dat is nog spannend ook voor de vooral Syrische mannen die meevoetballen. Er zijn meer gegadigden dan dat er plekken in de selectie zijn. Voor de vluchtelingen een mooie kans om zich in de kijker te spelen, want het schijnt dat er zelfs professionele voetballers in De Koepel verblijven.

Voor goede scheidsrechters wordt gezorgd. De kantine is deze middag open voor een hapje en een drankje.

 

 

Reacties