Broodbankactie voor Kinderarmoede in Haarlem

Brood verkoop in de monumentale broodbank in de Grote of St.-Bavokerk
Brood verkoop in de monumentale broodbank in de Grote of St.-Bavokerk
Foto: PG Haarlem

HAARLEM – Op zaterdag 9, 16 en 23 december is in de Grote of St.-Bavokerk de jaarlijkse Broodbankactie voor een goed doel. Dit jaar staat ‘Kinderarmoede in Haarlem’ centraal en gaat de opbrengst geheel naar stichting Samen Haarlem.

Tussen 13.00 en 16.00 uur is er naast de verkoop van de broden een gevarieerd programma met muzikale optredens, inspirerende expositie en een gezellige markt. De kerk is op deze adventszaterdagen vanaf 12.00 uur vrij toegankelijk.

Burgemeester Jos Wienen opent op zaterdag 9 december om 13.15 uur officieel de broodbankactie. De bakkers van Bakkerij Van Vessem bakken in eigen tijd voor elke zaterdag 500 gevulde diakenbroden, waarvan de opbrengst geheel ten goede komt aan het goede doel. Een diakenbroodje bij de middeleeuwse Broodbank achterin de kerk kost vijf euro.

Ontmoeten, verbinden en meedoen
Gemiddeld één op de elf kinderen groeit op in armoede. In Nederland gaat het om ongeveer 220.000 kinderen die opgroeien in een huishouden met een laag inkomen. Armoede is niet alleen weinig geld hebben, maar ook minder kansen om je te ontwikkelen en om erbij te horen. De opbrengst van de Broodbank gaat dit jaar naar Stichting Samen Haarlem. Zij ondersteunen Haarlemse kinderen en hun gezinnen op laagdrempelige manier. Ze bieden huiswerkbegeleiding, lees- en taalclubs, kinder-kookclub, knutselclub, sport en spelactiviteiten en promoot een gezonde levensstijl door het aanbieden van buurtmaaltijden en themabijeenkomsten. Alles met het motto ‘Ontmoeten, verbinden en meedoen’. Dat wat juist zo belangrijk is!

Programma
Naast de verkoop is er een breed programma van koren, muzikale ensembles en samenzang met een kinderkoor of Leny van Schaik. Op zolder kunnen kinderen luisteren naar mooie verhalen, of volg de looproute om je immateriële honger te stillen. Ook presenteren diverse maatschappelijke organisaties zich en verkopen mooie, lekkere of zinvolle producten. Meer informatie: www.bavo.nl

De adventsopenstelling wordt georganiseerd door de diaconieën van de Protestantse Gemeente Haarlem-Centrum en Evangelisch-Lutherse Kerk Haarlem, de Oecumenische werkgroep ‘De Grote Kerk door de Week’, en de Vereniging Vrienden van de Grote Kerk. Mede mogelijk gemaakt door financiële bijdragen van Stichting Jacobs Godshuis en J.C. Ruijgrok stichting.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen