Nieuwe inrichting Lodewijk van Deyssellaan en Pim Mulierlaan

Foto: Gemeente Haarlem

HAARLEM – De gemeente Haarlem gaat de Lodewijk van Deyssellaan opnieuw inrichten. Ook de Pim Mulierlaan en de kruispunten Orionbrug en de Stuyvesantbrug worden heringericht.

(bron en foto: Gemeente Haarlem)

De Lodewijk van Deyssellaan en de Pim Mulierlaan worden fietsstraten. Dat betekent dat er meer ruimte komt voor fietsers. Auto’s en motoren zijn te gast. Dit wordt gedaan om het gebruik van de fiets te stimuleren. De kruispunten Orionbrug en Stuyvesantbrug worden door veel mensen als onveilig ervaren en krijgen daarom ook een nieuwe inrichting.

Doorfietsroute Kennemerland
De Lodewijk van Deyssellaan vormt een belangrijke schakel in de Doorfietsroute Kennemerland. Dit is een fietsroute die van Uitgeest via Haarlem naar Heemstede loopt. Op zo’n route zijn fietsers de belangrijkste weggebruikers. Om het voor fietsers comfortabeler te maken wordt gekozen voor asfalt in plaats van klinkers. Haarlem wil een stad zijn waarin het vanzelfsprekend is om de fiets te pakken, omdat dit gemakkelijk, veilig en snel is. Het ontwerp voor de Lodewijk van Deyssellaan en de Pim Mulierlaan is gemaakt met ideeën en suggesties van bewoners, scholen, sportclubs en de Fietsersbond.

Inspraak
Het voorlopig ontwerp voor de nieuwe inrichting is vrijgegeven voor inspraak. Men kan reageren. Het voorlopig ontwerp ligt vanaf 11 december 2023 ter inzage. De inspraakperiode loopt deels tijdens de kerstvakantie en zal daarom niet 6 maar 8 weken duren, tot en met 4 februari.

Men heeft de mogelijkheid om te reageren op de projectpagina Doorfietsroute Lodewijk van Deyssellaan en herinrichting Pim Mulierlaan.

Inloopbijeenkomst
Op woensdag 10 januari 2024 staat een inloopbijeenkomst gepland bij Honk- en Softbalvereniging Kinheim, Pim Mulierlaan 1 in Haarlem. Men is welkom tussen 17.00 uur en 20.00 uur. Medewerkers van Gemeente Haarlem en ingenieursbureau Witteveen+Bos zijn aanwezig om vragen te beantwoorden en toelichting te geven op het ontwerpproces.

Meer over de herinrichting is te vinden op de projectpagina Doorfietsroute Lodewijk van Deyssellaan en herinrichting Pim Mulierlaan.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen