‘Experience Klassiek’ Haarlem verdient uitverkochte concerten!

Zaterdag 16 december 2023 vond in het Rosenstock Huessy Huis, gevestigd in de Hagestraat 10 te Haarlem een uniek- en indrukwekkend concert plaats. De uitvoerende musici behoren tot de top waar het gaat om beheersing van hun instrument.

Foto’s en film Charles Duijff, Tekst Charles Duijff en website Experience klassiek (link verderop in dit artikel)

Tot mijn grote verbazing werd een beperkt deel van de prachtig- en sfeervol ingerichte concertruimte in het Rosenstock Huessy Huis bezet door belangstellenden. Ik was getuige van prachtige- en virtuoze uitvoeringen van G.F. Hāndel, Halvorsen en D. Shostakovich. Nu gebeurt het wel vaker dat top-musici of artiesten optreden voor een klein publiek. Dat overkwam bijvoorbeeld beroemdheden als Art Garfunkel en Paul Simon, die kort voordat ze wereldberoemd werden, voor een handje vol publiek optraden in de Haarlemse Waag.

Wat mij bij binnenkomst in de Haarlemse Hagestraat 10 direct opviel, was de zorgvuldig- en sfeervolle routeaanduiding naar de concertruimte op de 1e etage. (voor belangstellenden toekomstige concerten, er is een lift!) Een door vele kleine kaarsjes verlicht pad leidde naar de intieme concertruimte, die ook betoverend werd ingericht. (zie en beluister openingsfilmpje)

De solisten van zaterdag 16 december waren Karen Su (viool)Kristie Su (viool)en Ruben Plazier (piano)Nogmaals, allen virtuozen op hun instrument. Er komen ook in 2024 meerdere concerten in de reeks ‘Experience Klassiek’ en u doet écht uzelf tekort, wanneer u dit aan u voorbij laat gaan zonder te hebben geproefd van de menu’s van groot muzikaal talent!

Bron website Experience Klassiek:

Ervaar klassieke muziek op een nieuwe en betoverende manier! Stel u voor dat u door een museum loopt en een prachtig schilderij bewondert. Dat is al indrukwekkend, maar wanneer een gids u meeneemt en u vertelt over de diepere betekenis en verborgen details, komt datzelfde kunstwerk echt tot leven. Bij Experience Klassiek doen we hetzelfde voor klassieke muziek. We brengen muziek tot leven met boeiende verhalen en onverwachte wendingen, waardoor u een nog diepere connectie met de muziek krijgt.

Ruben Plazier, opgegroeid in Dordrecht vertrok naar Parijs om piano te studeren. Aan het conservatorium Alfred Cortot haalde hij zijn ‘Diplôme supérieur d’exécution’ met unanimiteit en zijn ‘Diplôme Supérieur Concertiste’.

Eenmaal terug in Nederland startte hij de serie “experience klassiek” opgevoerd op diverse plekken in Nederland en Europa. Een serie voor klassieke kamermuziek begeleid door een verhaal en soms een kleine verrassing om de muziek nòg beter te kunnen ervaren! Ruben neemt zijn muzikale vrienden met internationale allure mee die hij heeft leren kennen tijdens zijn vele concertreizen in het buitenland.

In 2022 startte het eerste jaar met 4 concerten in Dordrecht en 4 concerten in Castricum. Dit jaar gaat de serie door met nóg meer concerten. Houd de website (link hieronder) in de gaten en nogmaals: ‘LAAT DIT NIET AAN U VOORBIJGAAN!’
KLIK HIER voor Website EXPERIENCE KLASSIEK

KLIK HIER voor Website Rosenstock Huessy Huis

De redactie van Haarlem.nieuws.nl wenst u fijne feestdagen en een gezond-, gelukkig- en ook muzikaal 2024 !!

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen