Nova College stijgt flink op ranglijst MBO-scholen

Het Nova College aan de Zijlweg.
Foto: haarlemnieuws

Het Nova College is weer gestegen op een ranglijst voor mbo-scholen, dit jaar van plek 24 naar 14.

Collegevoorzitter Hans Snijders van de instelling, met een aantal vestigingen in Haarlem, noemt de stijging op de lijst van roc’s ‘een mooie ontwikkeling richting de ambitie om tot de top 5 van beste scholen te horen.’ Snijders verwacht dat de uitslagen de komende jaren alleen maar beter gaan uitvallen.

Een onafhankelijk bureau in Leiden maakt de mbo-keuzegids en bekijkt zo veel mogelijk openbare informatie over scholen. Volgens het Nova College heeft een ‘zeer goede’ beoordeling van de Onderwijsinspectie een grote rol in de stijging gehad.

Bouw en Procestechniek

Twee opleidingen van het Nova College behoren tot de landelijke top: Bouw en Procestechniek. Vooral de waardering van studenten speelt bij deze beoordeling een grote rol.

Opleidingen waar het Nova College de kwaliteit van aan het opschroeven is  – Schoonheidsspecialist, Voertuigentechniek, Logistiek, Onderwijsassistent en Verzorging –  komen nog niet zo goed uit de bus. Dit komt doordat studenttevredenheidsonderzoeken slechts eens in de twee jaar worden gehouden. Het Nova College zet vraagtekens bij de lage score van de opleiding Artiest, omdat het studentenoordeel niet goed is meegenomen.

Reacties