Vrijwilligers gezocht voor bollenplanten in Park De Horsten Hoofddorp

Foto: Franke van der Laan

HOOFDDORP – Voor natuurliefhebbers uit Haarlemmermeer en uit de regio zoals bijvoorbeeld Bloemendaal Haarlem en Heemstede, die een fysieke bijdrage willen leveren, bestaat donderdag 11 januari en mogelijk ook zaterdag 20 januari de mogelijkheid te helpen met bollen planten. Gezelligheid gegarandeerd, wellicht nieuwe vriendschappen sluiten, en voor koffie en wat lekkers wordt gezorgd!

Help mee bollen te planten

Sinds september 2021 is stichting MEERGroen door de gemeente Teylingen betrokken bij het opgang brengen van burgerparticipatie in verschillende ecologische projecten. De kern van de activiteiten is om het samen leuk te maken binnen de rand voorwaarden die het ecosysteem aankan.

Er wordt tot dusver vooral gewerkt in wijkpark de Horsten en op de oude vuilnisbelt aan de Menneweg, en in de winter worden er overal bomen gered en gratis beschikbaar gemaakt voor meer biodiversiteit en klimaatbos.

Wijkpark De Horsten

Op 15 december hebben we de 10.000 voorjaarsbollen geplant in Wijkpark De Horsten in Hoofddorp. Van een anonieme donor kregen we er daarna 240.000 bijna gratis bij. Daarvan willen we op donderdag 11 januari en als het werk dan niet klaar komt op zaterdag 20januari nog 40.000 planten zowel in De Horsten als bij de bloemenweide aan de Menneweg.

Ook wethouder Hooij zal mogelijk komen meehelpen.

Tijd: donderdag 11 januari 9.30- 15 uur

Waar: Startpunt: De Hosten ingang Willibrorduslaan (Hoofddorp)

Meenemen: Werkkleding en schoeisel ,lunch;

Nogmaals: Voor koffie/thee en wat lekkers wordt gezorgd

Algemeen

Stichting MEERGroen beheert 1100 ha in 6 gemeentes. Hoe meer mensen mee doen, hoe meer terreinen er biodiverser en mooier gemaakt kunnen worden. Liefst in elke wijk! Wie interesse heeft in ecologisch beheer is van harte welkom om mee te doen en om te leren hoe biodiversiteit geoptimaliseerd kan worden. Meer informatie: [email protected] of 06-48226490

Openingsfoto : Een beeld van een stinsen planten ondergroei zoals we die graag overal zien………..

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen