10.000 stappen wandeling door Haarlem

Foto: Haarlem Marketing

HAARLEM – Haarlem Marketing lanceert een nieuwe 10.000 stappen wandeling langs bekende en minder bekende plekken in de stad.

(bron en foto’s: Haarlem Marketing)

De wandeling begint en eindigt in het hart van de binnenstad: de Grote Markt. De route neemt je mee naar de bekende en minder bekende plekken van de stad en laat je op een andere manier kijken naar alles wat je tegenkomt. Dus, of je nu geboren en getogen bent in Haarlem of er voor de eerste keer komt, met deze wandeling ligt de stad aan je voeten.

Via de historische straatjes loop je richting de KoepelKathedraal, net buiten het centrum. Ook kom je groen tegen en loop je door de Haarlemmerhout. Terug in het centrum verken je smalle, pittoreske straten. Je ontdekt het Spaarne en Haarlems grachten. Aan het einde van de route kom je nog een aantal imposante bezienswaardigheden tegen, zoals de Koepel en Molen de Adriaan. Eenmaal terug op de Grote Markt kun je ontspannen bij een van de vele gezellige horecagelegenheden.Vind je het toch wat te veel stappen of heb je weinig tijd? Dan kan je de wandeling ook inkorten. De route biedt opties om een stukje af te snijden. In de wandeling zijn tevens verschillende horecatips opgenomen. Strijk tijdens het wandelen neer voor een pauze met een kopje koffie, lunch of ander lekkers. Zo leer je nieuwe horecaspots in Haarlem kennen én krijg je weer energie om de wandeling voort te zetten.

De route wordt online aangeboden via: https://www.visithaarlem.com/local-story/de-10-000stappen-route/.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen