Prolongatie titel Tata Steel Chess voor Anish Giri verder weg na 7e remise

Anish Giri verder weg van prolongatie titel
Anish Giri verder weg van prolongatie titel
Foto: Jurriaan Hoefsmit

WIJK AAN ZEE – Met het beslissende weekend voor de boeg is Anish Giri  verder verwijderd van titelprolongatie op het Tata Steel Chess Tournament. De 29-jarige Nederlander moest gisteren tegen de Rus Ian Nepomniasjtsji genoegen nemen met een remise, zijn zevende van het toernooi.

(foto’s: Jurriaan Hoefsmit)

Nodirbek Abdoesattorov uit Oezbekistan staat nu na 11 spelrondes alleen op kop door zijn winst gisteren op de Chinese wereldkampioene Ju Wenjun. Hij heeft een half punt voorsprong op de Indiër Gukesh Dommajaru die remise overeenkwam met de Fransman Alireza Firouzja.Giri staat nu op een gedeelde derde plaats met de eveneens uit Inda afkomstige Santosh Gujrathi Vidit.

Voor dit weekend staan er voor Anish Giri twee Nederlandse onderonsjes op het programma. Vandaag neemt Giri het op tegen landgenoot Jorden van Foreest en zondag is Max Warmerdam zijn tegenstander.

Nodirbek Abdoesattorov ontmoet vandaag eerst Santosh Gujrathi Vidit die dus derde staat in het toernooi. Hij sluit morgen het toernooi af tegen Duitse grootmeester Alexander Donchenko.

Hieronder de stand na 11 speelrondes:

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen