Spektakel met vijftig oldtimers op de Grote Markt

Een van de oldtimers in Amsterdam.
Foto: pr

Vijftig oldtimers vullen volgende week zondag de Grote Markt met hun geronk. Zij starten daar voor de 100 Miles of Amsterdam. Om drie uur begint de keuring, ’s avonds om zeven uur is de start. Zij zijn vooraf in volle ornaat te bewonderen.

Het gaat om de zesde editie van deze rally voor auto’s van voor 1940. De oudste deelnemende auto komt uit 1905, een stoomauto uit 1909 doet ook mee. ,,Als een auto niet van voor de oorlog is, mag die niet meedoen. Zelfs met een schroefje uit 1941 in de auto is deelname uitgesloten”, zegt organisator Bert Kleyn.

Racemonsters

Volgens de organisatie variëren de oldtimers van kleine pruttelbakjes van € 10.000 tot ‘racemonsters van weleer met een duizendvoudige waarde ervan.’ ,,Alle hebben één ding gemeen. De eigenaar is bezeten van zijn museum stuk en wil het ook gebruiken. Gebruiken onder de meest heftige omstandigheden, tijdens de langste nacht onder winterse omstandigheden.”

Voor de start vindt een gezamenlijk diner voor deelnemers plaats in Brinkmann. Daarna vertrekken de klassieker via Haarlem-Noord de stad uit. Na 100 mijl en zes uur tuffen over polderweggetjes, bruggetjes en dijkjes later doet de stoet Amsterdam aan.

Voor meer informatie: 100Miles

Reacties