Gratis presentatie ‘De schoonheid van tuinplanten vóór en ná de bloei’

Eupatorium (Lever- of koninginnenkruid) vóór de bloei
Eupatorium (Lever- of koninginnenkruid) vóór de bloei
Foto: Hanky Stolvoort G&B Zuid-Kennemerland

HAARLEM – Groei & Bloei Zuid-Kennemerland organiseert donderdag 8 februari de presentatie ‘De schoonheid van tuinplanten vóór en ná de bloei’ door Marcel de Wagt

Ruim acht maanden staan (in ons klimaat) vaste planten boven de grond. Meestal bloeien ze slechts één tot drie maanden. Bij het uitzoeken van planten op een kwekerij of bij het wandelen door een tuin zijn we geneigd om vooral naar de bloemen te kijken. Maar door een zorgvuldige selectie van tuinplanten valt er zoveel te beleven in een border. Zowel vóór als ná de bloei hebben veel soorten meerwaarde in de tuin.

Marcel laat ons zien welke sierwaarde tuinplanten kunnen hebben zonder dat ze bloeien. Hij laat je op een verrassende wijze anders naar planten kijken en opnieuw schoonheden ontdekken.

Marcel de Wagt is eigenaar van kwekerij ‘Opvallende vaste planten’ in Ven-Zelderheide, ook geeft hij workshops bijvoorbeeld over het maken van lang boeiende én langbloeiende borders door het, op de juiste manier, combineren van vaste planten.

  • Datum: donderdag 8 februari
  • Aanvang: 20:00 uur, zaal open 19.30 uur
  • Entree: gratis
  • Locatie: Kerk van de Nazarener, Haarlem, Zijlweg 218 (hoek Westelijke Randweg N208)


Eupatorium (Lever- of koninginnenkruid) ná de bloei (foto: Hanky Stolvoort G&B Zuid-Kennemerland)

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen