Bloemendaal-Haarlem op 114 locaties 360 optredens ‘Gluren bij de Buren’ 2024

Oók een muzikale buur is beter dan een verre vriend en als je ook nog eens onbelemmerd naar binnen mag gluren, maakt dat jouw woonwijk tot een melodieuze- en toegankelijke oase om in te wonen en hulpvaardige wijk om te bezoeken. Ook zonder dat de ‘noot’ het hoogst is, blijkt bijvoorbeeld Otis ‘Redding’ nabij….

Tekst, foto’s en film gluren in Bloemendaal: Charles Duijff. en gluren in Haarlem: John van der Wal (Youtube 023TVonline)

Jammer dat je als muziekliefhebber, journalist, fotograaf en filmer én in mijn geval zelf ook muzikant (drummer) een keuze moet maken uit maar liefst 360 optredens. Wil je een leuke rapportage maken van diverse optredens, dat kan je er in dit geval maximaal zo’n vijf bezoeken. Ook mijn collega John van der Wal, die al jaren zeer professionele films maakt, fotografeert én ook muzikant is (toetsenist) ervaarde natuurlijk die enorme beperking. Je wil per optreden toch een paar nummers meegenieten. Maar goed, we hebben ons best gedaan!.  De Donkerelaan Bloemendaal kreeg bezoek van ‘The Fab Four’, vier enthousiaste muzikanten met Beatles-bloed, die het publiek o.a. opriepen:  ‘Come To-gether’ Hun bandnaam: Spinal Cracker (zie ook filmpje na de foto)

Complimenten aan de organisatie!

De on-line website met het programma, de locaties en tijden ziet er fantastisch en overzichtelijk uit en is doeltreffend. KLIK HIER voor de website  Landelijk deden maarliefst 1.450 huiskamers in 23 gemeenten mee aan dit geweldige initiatief. Bron persbericht: Gluren bij de Buren biedt podia aan lokale amateurkunsten en zorgt voor burenontmoetingen, en ook dit jaar hebben buren in Overveen tot aan het Kleef Kwartier elkaar leren kennen onder het genot van koffie of thee en een optreden.
Gluren bij de Buren is een initiatief van Stichting de Bühne en wordt georganiseerd in samenwerking met Bibliotheek Zuid-Kennemerland en met dank aan Puur makelaars. De organisatie maakt zich klaar voor de zomereditie van Gluren bij de Buren, die plaatsvindt in 27 andere gemeenten op zondag 30 juni.

Bekijk hieronder het filmpje van John van der Wal met enkele fragmenten uit Haarlem

Afrikaanse muziek van Haarlemse bodem.

Zangeres, muzikant en performer Rebecca Wakuteka maakt samen met haar bonte formatie van Haarlemse muzikanten (soms gevoelige) en swingende muziek. Stilzitten gaat je niet lukken tijdens dit optreden! De band trad op in Overveen. Zie hieronder filmpje en foto’s

Bijzonder muzikaal compliment!!

The Friend Band is een tienkoppig orkest met gitaren, zang, contrabas en slagwerk. Allen zijn vrienden van de Muziekschuur Bloemendaal en de Muziekschool Overveen. Onder de gedreven leiding van Pim Moorer (Krijgt hieronder bloemen voor zijn inzet) speelt The Friend Band een set melodische popsongs. Mocht niet worden gemist en dat deed ik dan ook niet!

Deze merendeels jonge mensen verdienen in dit artikel mijn extra aandacht. Ik trof zelfs mijn vroegere huisarts Koos Noordeloos als gitarist in het orkest. Hieronder foto’s en film.  

The movies:

 

Hierna nog enkele afbeeldingen op willekeurige volgorde  Voormalig Bloemendaalse huisarts Koos Noordeloos met passie op gitaar (hieronder)

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen