Studenten Nova College hotelopleiding serveren eerste ‘Ons menu’

Foto: Nova College

HOOFDDORP / SCHIPHOL – De studenten van de opleiding voor hotelmanagement die dit schooljaar is begonnen op het Nova College in Hoofddorp hebben vorige week hun eerste ‘Ons menu’ geserveerd.

Dit is een project waarbij de studenten met elkaar een compleet evenement organiseren, van het samenstellen van het menu, de inkoop, de gasten uitnodigen tot en met het uitvoeren van het evenement zelf. Op de genodigdenlijst stonden de leermeesters, ouders en verzorgers van de studenten, wethouders en de managers van de deelnemende hotels. Het evenement vond plaats in Hotel Van der Valk Schiphol, een van de eerste deelnemers en initiatiefnemers van deze praktijkroute.Docent Lara Anna Nowak schetst trots na afloop: ‘Het resultaat was geweldig, een schitterend diner in goed gezelschap. Trotse ouders, trotse studenten, docenten en niet te vergeten de twee wethouders Marja Ruigrok en Charif Idrissi. Beiden waren ook aanwezig bij de officiële opening afgelopen september. Enorm onder de indruk waren ze … dit resultaat in zo’n korte tijd.
Het verschil met reguliere opleidingen is dat er bij deze opleiding bijzonder intensieve begeleiding is door de leermeester en de docent. Dit zorgt voor een stabiele en veilige leeromgeving, waar de student het beste uit zichzelf kan halen. Bovendien ontvangt de student van de hotels waarmee wij samenwerken een flinke stagevergoeding.’

Voor meer informatie: novacollege.nl/hotelschool.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen