Inez Moes wint filmcompetitie Shoot Your Shot

Alle deelnemers.
Foto: Niels Watermulder

Met haar film Buitenspel heeft Inez Moes zondag de filmcompetitie Shoot Your Shot van de Filmschuur gewonnen. De jury vond haar korte film van vier minuten het beste uit veertien finalisten. Haar film gaat over het verlies van een vader en draait de komende twee weken als voorfilm bij alle films van de Filmschuur.

De jury met daarin filmprofessionals schreef in het rapport: ,,Het camerawerk is buitengewoon goed en de hoofdrolspeelster weet met subtiel spel haar rol overtuigend te brengen. De spiegel van het spel van de vader en de onhandige moeder, het contrast tussen regen en plezier en de eenheid van locatie zijn knap samengevoegd”.

Kritische blik

De film #ZinIn van Melissa en Simon Pruijn won, tijdens de finale van Shoot Your Shot # 11, de publieksprijs. #ZinIn is daarom in de speelweek van donderdag 7 januari te zien in de Filmschuur als voorfilm bij de film Out of Nature. De film won tevens de tweede jury prijs en was volgens de jury ‘een relevante en originele korte film die een kritische blik werpt op onze online representaties’.

De derde jury prijs ging dit jaar naar de film Dan maak je maar zin! van Hannah de Greef. ,,Dit is een absurdistische videoclip met een paar extreem komische shots. De makers weten de camera op zo een manier te gebruiken dat je soms niets anders kan doen dan lachen”, aldus de jury.

De winnende films zijn hier te zien.

Alle films:

De vertoonde finalefilms waren: ‘Bestaat niet’! van Rachel de Graaf, Pip Huisman, Raul Blommaert en Dede Kruisman ‘Buitenspel’ van Inez Moes, ‘Cake’ van Parel Wilmering, ‘Dan maak je maar zin!’ van Hannah de Greef, ‘Drowning’ van Vasco Vlasveld, ‘Leven’ van Walter van Alewijk, ‘Oblivious’ van Britt de Hart, ‘Pardon’ van Nina van Wagensveld en Jesse Nelissen ,’Routine’ van Isabelle Kafando,  Zoe Barth en Fee van den Brink, ’Slaap Zacht’ van Anthony Roemermann, ‘Stel dat hij wel’ van Kate Hummel, ‘Stilte’ van Bibi Schut en Elvira Preenen, ‘Vandaag even niet’ van Celia Scheij, Annelore van Gool, Faye Schumacher, ‘#ZinIn’ van Simon en Melissa Pruijn,’Zin-Loos’ van Wies van Dijk.

Reacties