Telstar walst over Jong Ajax en wint met 0-3 op De Toekomst

Youssef El Kachati  na zijn fabuleuze goal vanaf de middenlijn
Youssef El Kachati na zijn fabuleuze goal vanaf de middenlijn

AMSTERDAM / VELSEN – Telstar heeft gisteravond een overtuigende overwinning geboekt op Jong Ajax.  Het jonge elftal van Dave Vos had op de eigen Toekomst weinig in te brengen tegen de Witte Leeuwen waarbij, sinds Uli Landvreugd het stokje van Mike Snoei als trainer overnam, alles op z’n plaats lijkt te vallen.

Ondanks dat Jong Ajax het basiselftal had versterkt met onder meer Ar’Jany Martha, Silvano Vos, Julian Rijkhoff en Kian Fitz, was het vanaf het begin van de wedstrijd een en al Telstar dat de klok sloeg, wat al na 14 minuten uitmondde in de 0-1 voor Telstar. Dit gebeurde vanuit een gemakkelijk gegeven penalty na een ‘overtreding’ van Nick Verschuren op Danzell Gravenberch, waar wellicht een gele kaart voor een Schwalbe meer op z’n plaats zou zijn geweest. De spits pakte het kadootje gretig uit vanaf de zestien waarmee de  0-1 een feit was.Tien minuten later was het Tim van de Loo die voor de 0-2 zorgde en daarmee zijn allereerste doelpunt maakte in het betaalde voetbal.

Wellicht het hoogtepunt van de wedstrijd was in de 80e minuut toen Youssef El Kachati  Ajax-keeper Thom de Graaff verschalkte die net wat te ver voor zijn doel bleek te staan. Met een indrukwekkende bal vanaf de middenlijn wist El Kachati de bal net onder de lat te krullen : 0-3.

In de laatste 10 minuten probeerde Jong Ajax het leed nog iets te verzachten en zorgde nog even voor een slotoffensief. Het lukte Ronald Koeman jr echter om zijn doel schoon te houden en daarmee zijn derde ‘clean sheet’ van dit seizoen veilig te stellen.

Door de overwinning op Jong Ajax staat Telstar nu op een gedeelde zeventiende plek van de Keuken Kampioen Divisie. Jong FC Utrecht en TOP Oss staan ook op die plaats met 23 punten. Jong Ajax staat op de vijftiende plek met 30 punten.

Komende vrijdag mag Telstar opnieuw aan de bak. Dan ontvangen de Velsenaren Roda JC dat op de 2e plaats staat van de competitie en dat eerder dit seizoen in Kerkrade nog te sterk was (3-0) Maar sinds Uli Landvreugd aan ’t roer staat lijkt Telstar met een mooie reeks bezig die inmiddels al 7 punten opleverde in 3 wedstrijden. De Limburgers kunnen dus hun borst nat maken.

Klik HIER voor de interviews na de wedstrijd van mediapartner NH.

Bij de wedstrijd aanwezig was fotograaf Dennis Gouda. Hij maakte een uitgebreide fotoreportage van de wedstrijd, waarvan in dit artikel een kleine selectie. Klik HIER voor de uitgebreide fotoserie van Dennis Gouda.