Telstar speelt gelijk tegen KKD-topper Roda JC en doet zichzelf toch nog tekort

Youssef El Kachati na de 1-0
Youssef El Kachati na de 1-0
Foto: Dennis Gouda

VELSEN – Telstar heeft gisteravond met 1-1 gelijkgespeeld tegen Roda JC, de nummer twee van de Keuken Kampioen Divisie. Een uitslag waarmee de ploeg uit Kerkrade nog goed wegkwam, want op basis van de verhoudingen op het veld en de kansen was winst voor de Velsenaren zeker niet onverdiend geweest.

Dat een trainerswissel soms een positief effect heeft is bekend. Maar bij Telstar begint het effect bijna FC Utrecht-achtige vormen aan te nemen, waar Ron Jans zijn elftal van de laatste plaats tot mogelijk Europees voetbal lijkt te leiden. Zover zal ’t bij Telstar niet komen, maar dat trainer Uli Landvreugd een positieve uitwerking heeft op zijn team kan na de afgelopen vier weken niemand meer omheen.

In de laatste vier wedstrijden werd niet meer verloren, werden er 8 punten gehaald, werd Jong Ajax afgelopen maandag nog volledig te kijk gezet op hun eigen terrein en had het weinig gescheeld op ook Roda JC had puntloos naar Kerkrade terug kunnen reizen. Dat laatste gebeurde net niet.

Al meteen vanaf het begin van de wedstrijd was het Telstar dat het initiatief nam en al na een kwartier op voorsprong kwam. Tim van de Loo, afgelopen maandag al goed voor zijn eerste betaald-voetbal-goal,  schoot na een fraaie solo tegen doelman Calvin Raatsie op, waarna Youssef El Kachati in de rebound de 1-0 maakte.Ook na de openingstreffer voetbalde bleef Telstar de bovenliggende partij. Maar slaagde er niet in om, ondanks diverse grote kansen, een verdiende tweede treffer te maken

In de tweede helft leek Roda JC orde op zaken te willen stellen. De ploeg van Bas Sibum zocht meteen de aanval, wat al na vijf minuten resulteerde in de gelijkmaker. Toch bleek dat niet de ommekeer van de wedstrijd. Telstar herpakte zich snel en wist opnieuw volop kansen te creëren.

Naarmate het einde van de wedstrijd naderde probeerde Roda nog wel aan te zetten om toch nog 3 punten binnen te halen, die hard nodig zijn in de promotiestrijd met Willem II, koploper in de KKD. Gelukkig voor Roda JC hielpen de Tilburgers een handje door met 2-0 van FC Emmen te verliezen, waardoor het verschil op de ranglijst tussen Willem II en Roda nog slechts 3 punten is.Danzell Gravenberch zichtbaar teleurgesteld nadat zijn bal net achter het net in plaats van ín het net belandde. 

Na het gelijkspel komt Telstar op 24 punten uit 28 wedstrijden en is daarmee de nummer 17 van de eerste divisie. Volgende week gaan De Witte Leeuwen op bezoek bij FC Dordrecht. Eerder dit seizoen verloor Telstar nog met 0-2 op eigen terrein van de Dordtenaren, dus ze hebben met hen nog een appeltje te schillen.

Klik HIER voor het wedstrijdverslag en de interviews na de wedstrijd van mediapartner NH.

Fotograaf Dennis Gouda was aanwezig bij de wedstrijd en maakte een uitgebreide foto-impressie waarvan in dit verslag een aantal beelden. Klik HIER voor de complete fotoserie van Dennis Gouda.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen