Gemeente Haarlem geeft subsidie voor terugbrengen historische puien

Foto: Gemeente Haarlem

HAARLEM – De komende 4 jaar kunnen eigenaren van historische winkels- en horecapanden in de binnenstad van haarlem subsidie krijgen voor het terugbrengen van hun puien in de originele staat. Ze kunnen daarbij worden geholpen het erfgoedteam van de gemeente.

(bron en foto: Gemeente Haarlem)

De binnenstad van Haarlem heeft een rijke geschiedenis. De winkelstraten zijn daar een belangrijk onderdeel van. De historische puien zijn hierbij voor de uitstraling erg belangrijk. Helaas is er door betimmering of wijzigingen van de pui in de loop van de tijd veel van verloren gegaan.

Hulp bij herstel
De gemeente wil nu helpen bij het herstellen. Als een pand in de binnenstad ouder is dan 50 jaar, komt men hiervoor in aanmerking. Voor het opknappen van historische gevels kan men nu tot €15.000 aan subsidie krijgen. Per jaar is maximaal € 100.000 beschikbaar. Naast geld krijgt men ook advies van ons team Erfgoed. De subsidieregeling geldt voor 4 jaar. Na 3 jaar wordt gekeken  of het wenselijk is om de regeling te verlengen. De gerenoveerde gevel op Kruisweg 42 is het eerste resultaat van deze subsidieregeling.

Meer informatie
Op de webpagina Herstel historische winkelpuien vindt u meer informatie.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen