Vluchtelingen COA-boot Spaarne gepassioneerd tijdens vrijwilligerswerk NL-Doet

Foto: Charles Duijff

Vrijdag 15 maart 2024 moest de laatste hand worden gelegd aan het interieur van ‘De huiskamer van Haarlem’ aan de Palletweg 10 in de Waarderpolder, waar de stichting ‘Nooit Voorbij’ een warme ontmoetingsplaats biedt aan ouders en overige betrokkenen van overleden kinderen.

Tekst, foto’s en film Charles Duijff, Met dank aan journalistiek collega Maurice Blaauw van Haarlem 105 voor de interviews.

Vrijdag 15 en zaterdag 16 maart was het weer ‘NL-Doet georganiseerd door het Oranje Fonds. Ook in Haarlem hebben vele vrijwilligers zich weer ingezet voor de meest uiteenlopende taken.

Dankzij die vrijwilligers, waaronder vluchtelingen die zijn gehuisvest op een van de COA-boten op het Spaarne, kwam de prachtig ingerichte Huiskamer van Haarlem op tijd gereed. Letterlijk op tijd, want dezelfde namiddag zou de officiële opening plaatsvinden. Na afvoeren van verpakkingsmateriaal van laminaat etc. stond een nauwkeurige klus op het programma.

Ook de Haarlemse wethouder Diana van Loenen (PvdA) stak daarbij de handen uit de mouwen en zorgde met anderen voor het aanbrengen van decoratie-folie op een glazen wand. (foto’s hieronder) Folie nauwkeurig aanbrengen blijkt metrisch niet zo eenvoudig, maar de dames gaven niet snel op en hadden plezier in hun taak. De mannen, naar ik heb begrepen afkomstig uit Syrië, hebben behoorlijk snel twee kasten in elkaar gezet. Kwestie van je niet op de kast te laten jagen……Het resultaat mag er zijn….Vrijwilligerswerk blijft van grote betekenis voor iedere samenleving. Het verbindt mensen, zorgt voor vriendschap en geeft waardevolle invulling van het dagelijks leven. Hieronder twee filmpjes van interviews met wethouder Diana van Loenen en Anke Dorenbos (VWV-BUUV coördinator Bloemendaal en Corporate Volunteering)

LEES OOK

‘Stichting Nooit Voorbij’ opent Huiskamer van Haarlem voor ouders van overleden kinderen

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen