Kinderen Zandvoortse basisscholen dragen kleurrijk hekwerk op aan jubilerende KNRM

Vrijdagmiddag is een door 137 Zandvoortse kinderen beschilderd hekwerk opgedragen aan ‘Redders op zee’ ter ere van het 200-jarig bestaan van de KNRM in Nederland. Het hekwerk werd onthuld door de Zandvoortse wethouder Lars Carree.

Foto’s en film Charles Duijff

Elk jaar laten de kinderen zich inspireren door een thema. Dit jaar werd gekozen voor de op 11 november 200-jarige Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM)

Op 11 november 1824 werd het reddingstation in Zandvoort officieel benoemd als KNRM-station. Sinds het ontstaan hebben vrijwilligers, vaak met gevaar voor eigen leven, zich ingezet om mensen in nood op zee te redden. Dat maakte dat de kinderen een ode wilden brengen aan de Redders op Zee. “De kinderen in Zandvoort groeien op met de zee en haar verhalen. Die verhalen zijn verwerkt in de bordjes. “Elk bordje laat een eigen ervaring zien en dat is echt geweldig knap gedaan”, aldus Schipper Jan Willem van den Bout. Er is hard gewerkt door alle basisschoolkinderen en docenten van groep 8 om een groot hek te maken ter ere van het 200-jarig bestaan van de KNRM.Naast het cadeau in de vorm van deze bijzondere- en kleurrijke hekwerken zongen jong en oud voor een groot aantal aanwezigen bovendien een aantal liedjes in de Shanty-sfeer (zie openingsfilmpje) Daaraan vooraf introduceerde directeur van het Zandvoorts Museum Hilly Jansen de Zandvoortse Kunstenares Marianne Rebel die nauw betrokken is bij dit project en voerden wethouder Lars Carree en secretaris van de KNRM Gillis Kok het woord (zie en beluister filmpje hieronder)

Kunst op school
Het team Kunst op School zet zich al jaren in voor de schooljeugd van Zandvoort. Kunstenares Marianne Rebel bezocht ook dit schoolseizoen weer alle scholen en gaf gastlessen over kunstgeschiedenis, inspiratie en kunstvormen. De kinderen komen dan een paar dagen later, goed voorbereid en gemotiveerd, naar de educatieruimte van het Zandvoorts Museum (Oude brandweerkazerne).

Het team Kunst op school
Het team bestaat uit Marianne Rebel, Aaltje Vink, Emmy Stobbelaar, Trees Huisman, Rob Bossink en Hilly Jansen. De kinderkunstlijn is mogelijk gemaakt door de gemeente Zandvoort, de KNRM en alle basisscholen van Zandvoort. Bezoek de website van de kinderkustlijn: www.kinderkunstlijn.nl

KNRM Zandvoort
Reddingstation KNRM Zandvoort heeft 26 vrijwilligers, waaronder een schipper en drie plaatsvervangend schippers, die elk moment opgeroepen kunnen worden om te helpen bij een reddingsactie. Dit zijn er gemiddeld zo’n 30 per jaar. Zij oefenen elke zaterdagochtend en zijn maandagavond aanwezig voor het nodige onderhoud. De plaatselijke commissie bestaat uit vijf leden die de organisatie rondom het station faciliteren.

Hieronder filmpje met Marianne Rebel en Trees Huisman over de Kinderkunstlijn

Hieronder een aantal gezellige foto’s van de feestelijke bijeenkomst in willekeurige volgorde

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen