Samen aan tafel en gospel in de Grote of St.-Bavokerk

Foto: Aangleverd

HAARLEM – Vier samen het leven, zoals ooit Jezus met zijn vrienden een feestmaaltijd deelde. Donderdag 28 maart is de inmiddels traditionele Witte Donderdagmaaltijd in de Grote of St.-Bavokerk. Neem iets feestelijks te eten mee om te delen en neem plaats aan de feestelijk gedekte tafels in het koor. Dit jaar is er een bijzondere samenwerking met artiest Elisha Amonoo-Neizer, die een moment van samenzang verzorgd met gospel en soul.

Om 17.30 uur openen de deuren van de Grote of St.-Bavokerk. In het koor staan de gedekte tafels klaar. Iedereen neemt zelf iets feestelijks te eten mee om te delen. Soep, brood en drinken is aanwezig. Om 18.00 uur gaan we aan tafel, het verhaal van Jezus wordt verteld door dominees Willemijn van Dijk en Tom de Haan. Tussendoor ervaar je de kracht van samenzang onder leiding van artiest Elisha Amonoo-Neizer. Aanmelden is niet nodig, maar wel fijn om te weten hoeveel tafels we moeten dekken. Stuur een mailtje naar [email protected] o.v.v. Witte Donderdag.

Gospel samenzang
De afgelopen weken bood Elisha een serie workshops ‘Gospel zingen’ in de Grote of St.-Bavokerk aan via Stadsklooster Haarlem. Tijdens Witte Donderdag komen een aantal deelnemers weer samen en nodigen vooral iedereen uit om ook mee te zingen. Ervaar de vreugde die gospel geeft en deel die samen! Op zondag 24 maart is de laatste workshop. Aanmelden kan nog via www.stadskloosterhaarlem.nl

Paasvieringen in de Bavo
Pasen is het feest van opstanding. De week voor Pasen wordt de Stille Week genoemd. Een serie vieringen die onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. In de Grote of St.-Bavokerk kan je deze serie bijzondere vieringen in aanloop naar Pasen meebeleven en vieren. Witte Donderdag is de eerste viering in deze serie. Op vrijdag 29 maart van 19.30 – 20.30 uur is er een viering met de Johannespassie van Heinrich Schütz, uitgevoerd door de Oude Bavo Cantorij o.l.v. cantor-organist Anton Pauw. Op zaterdag 30 maart van 22.00 – 23.00 uur is de beroemde ‘Paasnachtviering’ of Paaswake. Een viering van licht en opstanding. Kijk voor meer informatie en het overzicht op www.bavo.nl.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen