Abdi Nageeye wint voor 2e maal Rotterdam Marathon; Beverwijker Stan Niesten pakt 2e plaats NK

Foto: Wim Meijer Fotografie

ROTTERDAM – Abdi Nageeye heeft zondag voor de tweede keer in zijn carrière de NN Marathon Rotterdam gewonnen. De 35-jarige Nederlander deed dat in 2 uur, 4 minuten en 43 seconden. Daarmee verbeterde hij zijn eigen Nederlandse record met 12 seconden.

Anders dan 2 jaar geleden, toen hij zijn overwinning op de Coolsingel in een eindsprint moest beslissen, kwam hij nu solo op de eindstreep af.

Spectaculaire vooruitgang Beverwijkse atleet Stan Niesten
Een andere spectaculaire prestatie werd geleverd door de Beverwijkse atleet Stan Niesten. Hij eindigde in Rotterdam als tweede Nederlander in 2 uur 10 minuten en 10 seconden. Daarmee was hij in zijn 2e marathon ruim vier minuten sneller dan vorig jaar. Lange tijd leek het erop dat hij zelfs nóg sneller zou zijn. Hij was ambitieus weggegaan op een schema van 2 uur en 8 minuten. Tussen 35 en 40 kilometer moest hij echter flink inleveren. Overigens kwam zijn 2e positie daar niet meer door in gevaar.

Stan Niesten eerder tijden Dam tot Damloop (foto: Wim Meijer Fotografie)

Jill Holterman niet naar Olympische Spelen
Bij de vrouwen ging de overwinning naar de Ethiopische Ashete Bekere in 2.19.30. Voor het Nederlandse Kampioenschap tekende Anne Luijten. De Arhemse  prolongeerde haar titel met een tijd van 2.28.47. Haar directe concurrente voor kwalificatie voor de Olympische Spelen, de Noord-Hollandse Jill Holterman, slaagde er niet in om de limiet van 2.26.50 te lopen en zag daarmee haar laatste kan op een Olympisch ticket in rook opgaan.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen